Суперхрани

Морска енергия – естествена храна от морето

Морска енергия - естествена храна от морето

АкваСорс Морска Енергия е съчетание на естествена храна от морето – мястото, от където е започнал животът на нашата планета. Осигурява специален подбор хранителни вещества,  важни за доброто здраве и общо състояние на организма.
Това е смес от три различни   вида   морски водорасли: кафяви, червени и зелени водорасли, в комбинация с водорасли АФА (синьо-зелени микроводорасли от езерото Кламат).
Всеки един вид се е развивал в продължение на милиони години и расте на различни места, т.е. приспособил се е към много различни условия и климат и съдържа широк спектър хранителни микроелементи.
Поради елементарната си структура, тези растения се усвояват изключително лесно от човешкия организъм. Когато са съчетани, техният хранителен профил е много по-балансиран, отколкото когато са по отделно.
Така, тази комбинация е изключитело богата на хранителни вещества.

Червени водорасли – Lithothamnion Sp.

Тези органични водорасли се събират от незамърсеното дъно на Атлантическия океан, то е много богато на минерали. Червените водорасли са богати на калций и съдържат широка гама други  мнинерали и микроелементи. Червените водорасли Lithothamnion Sp., които са част от семейството на кораловите водорасли са сред най-издръжливите морски растения, виреещи в  дълбините на океана.
Минералите са много важни за доброто здраве и са от съществено значение за правилното функциониране на много тъкани, кости и органи в човешкия организъм.
С годините, поради интензивната селскостопанска дейност и използването само на азот, фосфор и калий при отглеждането на различни култури, с цел увеличаване на добивите, минералното съдържание на почвата вече е напълно изчерпано. Това води до недостиг на минерали и микроелементи в селскостопанската продукция. За щастие в океаните и моретата този дисбаланс не е в такъв мащаб. Растенията, които ги обитават притежават естествени съотношения на минералите и микроелементите.
Поради тази причина водораслите са отличен източник на определени минерали и други важни химически вещества.

Зелени водорасли – Dunaliella Salina Algae

Това са елементарно устроени, едноклетъчни микро-водорасли, появили се преди повече от 500 милиона години. Фината клетъчна мембрана ги прави лесноусвоими. Отглеждани по естествен начин, без хербициди и пестициди в чистите, богати на минерали морски води на Австралия, те изобилстват от хранителни вещества.
Силното ултравиолетово лъчение и минималното количество валежи осигуряват идеалните условия за тяхното развитие и растеж.
Водораслите Dunaliella Salina са известни като най-богатия хранителен източник на мощния антиоксидант „бетакаротин” (прекурсор на витамин А). Това е тъмночервен пигмент, който ги предпазва от яркото слънце. Те съдържат над 200 пъти повече бетакаротин от морковите. Забележете, че бетакаротинът е в органична форма, oт естествен източник, какъвто са водораслите. Този бетакаротин превъзхожда синтетично  произведеният бетакаротин по антиоксидантни качества.
На база грам тегло, цялото количество изсушени органични водорасли Dunaliella Salina, използвани в продукта Морска енергия (не като екстракт, както в много други добавки) са богати на хлорофил, полизахариди, минерали, витамини и есенциални мастни киселини (като Омега-3, Омега-6 – полезни масла, които се предават нагоре по хранителната верига до рибите).

Кафяви водорасли – Ascopfyllum nodosum

АкваСорс (AquaSource) използва само най-добрите органични, диви морски водорасли Ascophyllum nodosum от Норвегия. От всички „кафяви”  водорасли, само изхвърлените на морския бряг са най-богати на хранителни вещества в баланс, а от своя страна, поради уникалната природа и еволюция на Арктика, изхвърлените на арктическия бряг са смятани за много по-хранителни от видовете, растящи в по-южните части.
Събират се само свежите, живи, диви растения. След това са почистват, сушат се чрез въздух и веднага са прибират за съхранение.
Нищо на са добавя, нито се извлича от тях. Събирането им е природосъобразно и не изчерпва природните ресурси, защото откъснатите растения могат да растат отново. Това се извършва всяко лято сред стотици острови, простиращи се надалеч от лапландското крайбрежие на Норвегия.
На база грам от теглото си морските водорасли, добити в Северния ледовит океан и използвани в продукта Aqua Source водорасли – Морска енергия, съдържат 200 пъти повече желязо от листата на цвеклото – най-богатият на желязо зеленчук, отглеждан на сушата.
Те съдържат и 100 пъти повече йод от който и да било „земен” зеленчук и около 14 пъти повече калций от кравето мляко.
Този океански зеленчук съдържа широка гама минерали, както и витамини, аминокиселини, есенциални мастни киселини и полизахариди.

Синьо-зелени AquaSource водорасли – Apfanizomenon-flos-aquae (AFA)

В основата на хранителната верига, синьо-зелените водорасли са оцелели на земята в продължение на милиарди години.
Тези диви водорасли растат в езерото Горен Кламат, образувало се в следствие на вулканична дейност, което го прави богато на минерали.
Освен това, те идеално допълват другите видове водорасли в продукта AquaSource водорасли – Морска Енергия.
В 1 грам водорасли АФА се съдържа широка гама хранителни вещества, в това число протеин (съдържащ аминокиселини в готова за усвояване форма), минерали, витамини, антиоксиданти (включително каротеноиди), хлорофил, фикоцианин (рядък син пигмент), есенциални мастни киселини и други химически вещества, важни за добрата мозъчна функция.
АФА има фина клетъчна стена. Фината клетъчна стена означава, че вещества в тази забележителна пълноценна храна се  усвояват лесно от организма.

Продуктът AquaSource водорасли – Морска Енергия осигурява подходяща комбинация от щадящо сушени, пълноценни водорасли от органичен източник (отглеждани без химикали и торове).

Знате ли, че…

  • В един от най-древните записи – китайската „Книга за поезията“, е описано, че морските зеленчуци били смятани за деликатес още от времето на Конфуций.
  • Древните жители на Хавай почитали и отглеждали морски водорасли за кралските особи.
  • В древна Гърция морските водорасли били събирани за храна и с медицински цели.
  • Още през Х век в исландско сказание е описано консумирането на морски водорасли.
  • В Ирландия, Шотландия и Уелс ядат морски водорасли от древни времена.
  • Морските водорасли са основна част от менюто на Япония.

Започнете с 3 капсули дневно през първата седмица. Пожелание може да увеличавате дозата постепенно с всяка седмица до достигане на 6 капсули дневно.

Продуктът не съдържа ГМО.

Опаковка: 120 капсули.
Страна на произход: Великобритания

Име и фамилия *

Вашият Email *

Телефон*

Адрес:*

Изберете категория *

Изберете продукт : *

Брой *

(При различен брой от множество продукти - Моля изпишете съответните продукти и бр. продукти от всеки в полето "Съобщение".)

Съобщение

Всички полета отбелязани с * са задължителни

Въведете кода от картинката

За да ползвате CAPTCHA вие трябва да инсталирате Really Simple CAPTCHA разширението.

Общо
product image
Обща оценка
no rating based on 0 votes
Търговска марка
Аквасорс
Продукт
Морска енергия

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker