Деца и родители

Благотворителен коледен базар с ръчно изработени сувенири в Русе

Благотворителен коледен базар с ръчно изработени сувенири в Русе
Благотворителен коледен базар с ръчно изработени сувенири в Русе

Благотворителен коледен базар – изложба с ръчно изработени предмети от деца, младежи и възрастни със специални потребности ще бъде открит официално във фоайето на Доходното здание на 18 декември, от 16 часа. Събитието се организира под патронажа на организационния секретар на Жени ГЕРБ – България и народен представител в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова. Със свои произведения на коледна тема се включват ЦСРИ – Щръклево, ДЦДЗ, Приют за бездомни лица и ЦОП на „Каритас“ – Русе, ЦПЗ – Русе, Приют на БЧК – Русе, ЦОП на „Еквилибриум“, ЗЖ „Приятелска подкрепа“, ЦНСТ, РАЛИЗ, ЦСРИ – Ряхово, ЦСРИ за незрящи и пр. Областното ръководство на Жени ГЕРБ – Русе е основен „двигател“ на инициативата, която се случва в рамките на традиционно провеждания в навечерието на Коледа концерт от областната структура на ГЕРБ.
Много от центровете през годините организират и самостоятелни базари в крайдунавския град. Събраните средства използват за различни инициативи през годината. Последният благотворителен щанд на русенското сдружение „Екивилибриум“ беше на уникален пазар „Плодовете на земята“ в детския център „Музейко“, организиран от Slow Food – България. Той беше елемент от първото по рода си събитие „Тера Мадре България. Растителното разнообразие в полза на обществото“.
Тогава „Билки с мисия“ събраха около щанда на „Еквилибриум“ много гости и участници от страната и чужбина. Отглеждани, с много желание и любов от децата, потребители на услуги в Комплекса за социални услуги, ароматните подправки и билки привлякоха вниманието на децата и родителите в „Музейко“ именно с мисията си. Децата с увреждания и децата, които имат нужда от повече подкрепа във всички аспекти на своето израстване, чрез билките придобиват нови знания и умения, общуват с природата по пълноценен и забавен начин, развиват отговорност към това, което ги заобикаля, придобиват самочувствие и отговорност на стопани. Така те участват в набирането на средства, които осигуряват материалите за техните клубове по интереси в Комплекса за социални услуги, за летните им приключенски лагери и празниците, които се организират и за жизнено необходимата кинезетерапия за децата с увреждания. Това е пример за истинско детско участие в духа на социалното предприемачество и личната отговорност.
Децата не могат да избират своите родители, обстоятелствата, при които се раждат, условията, при които живеят. „Еквилибриум” им помага да използват по най-добрия начин ресурсите, с които разполагат. Осъзнаването на ценностните аспекти в жизнената среда и умението да се съхраняват с респект и оптимизъм е едно преобразяващо преживяване. „Еквилибриум” учи младите хора да поемат отговорност за собственото си бъдеще.

Общо
Благотворителен коледен базар с ръчно изработени сувенири в Русе
Заглавие
Благотворителен коледен базар с ръчно изработени сувенири в Русе
Описание
Благотворителен коледен базар - изложба с ръчно изработени предмети от деца, младежи и възрастни със специални потребности ще бъде открит официално във фоайето на Доходното здание на 18 декември
Автор

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker