Деца и родители

Деца и младежи с увреждания посетиха екомузея в Русе

Деца и младежи с увреждания разгледаха екомузея
Деца и младежи с увреждания разгледаха екомузея

Русенския екомузей разгледаха деца и младежи от трите Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) „Вяра“, „Надежда“, „Любов“, разкрити в рамките на проект „Нашите деца са нашата отговорност – разкриване на комплекс от резидентни услуги за деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 18 г. в Община Русе“. Посещението беше организирано от екипа на проекта по повод Международния ден на хората с увреждания – 3 декември и беше подарък за децата и младежите от музея. Там те имаха възможност да разгледат единствения у нас сладководен аквариум с дунавски риби, видяха макета на праисторически мамут в реални размери, диорамите с птици и бозайници и възстановката на пещера. Една от основните цели на проекта е, чрез подобни инициативи, да се създадат условия за равнопоставено участие и социално включване на децата и младежите в местната общност и да им се осигури качество на живот, което гарантира тяхното пълноценно развитие.

Децата останаха впечатлени и от аквариумите
Децата останаха впечатлени и от аквариумите

Проект „Нашите деца са нашата отговорност – разкриване на комплекс от резидентни услуги за деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 18 г. в Община Русе“ е финансиран от Европейски социален фонд 2007-2013 г. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.2.12 „Да не изоставяме нито едно дете”.
Договарящ орган по проекта е Агенция социално подпомагане, а бенефициент – Община Русе. Проектът е със срок на изпълнение 18 месеца, като Община Русе ще осигури устойчивост на социалните услуги в рамките на 5 години.
Стойност на проекта – 633 703,82 лв., от които 538 648,25 лв. финансиране от ЕСФ и 95 055,57 лв. национално съфинансиране.

Общо
Деца и младежи с увреждания посетиха екомузея в Русе
Заглавие
Деца и младежи с увреждания посетиха екомузея в Русе
Описание
Децата и младежите с увреждания са на възраст от 3 до 18 г.
Автор

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker