Деца и родители

Здравен празник за децата на Русе и безплатни прегледи в парка

ЗАД „Виктория” пуска нови медицински застраховки за цялото семейство

IMG_20130920_161429  Русе е 8-ят поред град, в който Застрахователно АД „Виктория” организира вчера здравен празник. Той се проведе в Младежкия парк, където много русенци успяха да се прегледат в кабинетите на открито. Интересни забавления и изненади предложиха на децата организаторите, а родителите и близките се възползваха от здравните кътове, където медицински специалисти предлагаха безплатно измерване на кръвното налягане, очни прегледи и проверка на стойностите на кръвната захар с тест ленти. За гостите на празника имаше и награди.
Компанията организира тези събития, защото разширява застрахователния си портфейл с нова бизнес линия. Тя вече предлага медицински застраховки при заболяване или злополука. Основното покритие предоставя „Болнична помощ“, като към него се включат:„Извънболнична помощ“, „Подобряване условията на медицинска грижа“, „Възстановяване на разходи“, „Бременност и раждане“.
Допълнителните покрития се предлагат в три варианта -основна, стандартна и луксозна с различни лимити на разходите. Компанията предлага и допълнителен модул „Подобряване на здравето и предпазване от заболявания“ („Профилактика и трудова медицина“).
Застраховките са индивидуални, семейни или групови, за сметка на застрахованите или на работодателите. Те покриват разходите по лечението при болест или злополука, случили се по време на застрахователния договор.
От тази година „Виктория” освен стандартната застраховка за ученици, предлага и програма за детска профилактика. Тя включва комплексен медицински преглед от педиатър, офталмолог и ортопед; изследванията /лабораторни и функционални/ също са част от пакета и включват антропометрични измервания, измерване на артериално налягане, ЕКГ, лабораторни изследвания на кръв – ПКК и диференциално броене и урина – Аlb, захар, жлъчни пигменти, pH.
Компанията организира детската профилактика в лечебно заведение, с което има сключен договор в съответното населено място. Така родителите на преглежданите деца ще спестят време и усилия, ще получат поверително данните от прегледите, които са придружени със съответните препоръки. Пари се изплащат при внезапно събитие и лошо стечени на обстоятелствата. В първия случай застрахователят изплаща суми за временна нетрудоспособност над 5 дни от злополуката или акутното заболяване; медицински разходи и транспортиране вследствие злополука; инвалидност от злополука; за лицата над 14-годишна възраст- летален изход от злополука. Във втория случай се покрива обща гражданска отговорност за причинени по време на учебния процес от ученика неимуществени вреди на трети лица и на имуществени вреди на учебното заведение.
Застраховката се сключва за срок от 1 година и е валидна 24/7 без значение дали събитието е станало в учебно време или през ваканцията.

Адриана Йорданова

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker