Деца и родители

Майки с кауза изработиха 10 000 мартеници

Цяла година са се трудили и вече са изработили 10 000 броя мартеници, сувенири и картички, които очакват да продадат.

Две майки с висок дух продължават да се борят за правата на децата си и да търсят начини да подобрят качеството им на живот. Децата им отдавна са възрастни хора и според социалната статистика са в графата „лица с увреждания“, но за двете жени порасналите им момчета си остават техните синове, които се нуждаят от любов и грижи.

Новата мисия на Бахтишен Джуджева и Миленка Ангелова са мартеничките. Цяла година са се трудили и вече са изработили 10 000 броя мартеници, сувенири и картички, които очакват да продадат. Всеки, който иска да подкрепи каузата им и се интересува от техните червено-бели изделия, може да ги намери на базара пред съдебната палата, в къщичка № 15.

Бахтишен е майка на 36-годишен син с Детска церебрална парализа, а Миленка на 25-годишен със същата диагноза. Срещат се преди пет години на национален протест в София, организиран в подкрепа на деца с увреждания. Сближават се и продължават да се включват в протестни действия. В момента и двете са лични асистенти на синовете си. Признават, че са крадяли от времето, през което децата им гледат любими ТВ предавания, за да направят мартеничките. В акцията се включват възрастни родители, които обгрижват момчетата, докато майсторките работят. А сега, когато стартира мартенския базар и по цял ден Бахтишен и Миленка са на площада, пак разчитат на баби и роднини, които помагат.  Така ще е всеки деен, до първите дни на март. Бахтишен казва, че каузата им ще подкрепят различни организации и дружества. От „Дунарит“ са потвърдили, че ще вземат хиляда броя мартенички. От две младежки партийни структури също са заявили големи количества, а други две фирми: „Бадер“ и „Алфилтър“, са поканили двете жени да им гостуват по за два дни със своите мартенички.  В „Бадер“ ще отидат на 19-и и 20-и февруари, а в „Алфилтър“  ще продават своите изделия  на 21 и 24-и.

Валя Караджова        

Общо
Майки с кауза изработиха 10 000 мартеници
Заглавие
Майки с кауза изработиха 10 000 мартеници
Описание
Всеки, който иска да подкрепи каузата им и се интересува от техните червено-бели изделия, може да ги намери на базара пред съдебната палата, в къщичка № 15.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker