Деца и родители

С над 40% са се увеличили родилките в „Медика“ за година

С близо 40% са се увеличили родилките в "Медика" за година

Броят раждания в УМБАЛ “Медика” е нараснал с над 40% спрямо предходната година. Бебетата, появили се на бял свят в болницата през 2019-та година са общо 277, от които 9 двойки близнаци. Това стана ясно на провелия се в лечебното заведение ден на родилната помощ, съпътстван  от традиционна ритуална церемония по измиване на ръце.

През изминалата година момченцата, родени в болницата са повече в сравнение с момичетата (145 момченца и 132 момиченца). Най-голямото бебе тежи 5370 гр, а най-малкото 2100 гр. Най-възрастната майка за 2019-та година е на 46 години, а най-младата – на 14 години. Процентът на оперативните раждания, спрямо нормалните е по-малък спрямо предходната година. Тенденцията показва, че все повече майки раждат нормално. Като доказателство, от „Медика“ посочиха случай на нормално раждане на близнаци, след инвитро, който е рядкост. Недоносените бебета I-ва степен за годината са 22,  всички се развиват добре.

За майките и новородените в „Медика“ се грижи екип от  7 лекари – акушер-гинеколози, 2 лекари – неонатолози, 2-ма лекари специализанти по посочените специалности,  7 акушерки и 9 медицински сестри.

Общо
С над 40% са се увеличили родилките в "Медика" за година
Заглавие
С над 40% са се увеличили родилките в "Медика" за година
Описание
За майките и новородените в „Медика“ се грижи екип от 7 лекари – акушер-гинеколози, 2 лекари – неонатолози, 2-ма лекари специализанти по посочените специалности, 7 акушерки и 9 медицински сестри
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker