Деца и родители

„ТийнЩайн“ се завръща с нов тренинг в Русе

Безплатно представяне на четиридневния тренинг за тийнейджъри „ТийнЩайн“ ще се състои в Русе.

Безплатно представяне на четиридневния тренинг за тийнейджъри „ТийнЩайн“ ще се състои в Русе. Срещата с младите хора ще се проведе на 3 декември, от 19 часа, в хотел „Бистра и Галина“ и ще е посветена на поредния курс, планиран за периода 12-15 декември. Организатори отново са Наталия Николова и Милена Ненкова – създатели на ТийнЩайн – младежката програма на Фондация „Същност”, психолози и фамилни терапевти.

На вълнуващата среща те ще разкажат какво може да се очаква от тренинга за тийнейджъри, а именно да намерят път към себе си и към другите; да им дадем силата да разпознават емоциите си, да ги приемат и да се чувстват удобно да ги споделят; да ги предизвикаме да прекрачат извън зоната на комфорт, за да възстановят нарушените взаимоотношения.

В „ТийнЩайн“ ги очаква пътешествие навътре – изследване на поведението и реакциите, чрез игри и преживявания; споделяне – в защитена среда чуват и разказват лични истории, за да разберат, че никой не е сам; както и приемане – чрез насърчаване, но не задължаване участие, приемане на всички, без да осъждаме.

Това е долу-горе маниерът на работа в курсовете „ТийнЩайн“ – играем, забавляваме се, „гмуркаме се“ в дълбокото, учим се да споделяме, да наблюдаваме, да създаваме среда на доверие, обясни психоложката Милена Ненкова пред „Здраве да е“. Тя отбелязва, че доверието не е еднопосочен процес, че в него участват всички страни. Разказва, че идеята на тренингите е да накара младите хора да излязат от клишетата, с които мислят за себе си и за света. Нейното верую е, че времето е най-ценният ресурс на човека и по време на тийнсрещите целта е да накара тийнеджърите да го осъзнаят. А също и да разберат, че тяхното настояще и бъдеще зависи от техните мисли и действия.

Можете да се свържете с екипа на фондация „Същност“ на тел. 0878 246 945 или имейл: info@essence-foundation.bg

Общо
„ТийнЩайн“ се завръща с нов тренинг в Русе
Заглавие
„ТийнЩайн“ се завръща с нов тренинг в Русе
Описание
Безплатно представяне на четиридневния тренинг за тийнейджъри „ТийнЩайн“ ще се състои в Русе.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker