От природата

Грижи за нашата коса през лятото

Боядисаните коси се нуждаят от специални грижи

През лятото е хубаво да се грижим повече за косата си.
През лятото е хубаво да се грижим повече за нашата коса.

През лятото е хубаво да се грижим повече за нашата коса, защото лъчението от слънцето е вредно за нея.

Изсушава я, отнема нейният естествен блясък и жизнеността й. Както и през другото време, за да е здрава и блестяща една косата, трябва да бъде хидратирана и предпазвана.
Различните типове коса се нуждаят от специфично третиране. Ето защо е за предпочитане хора с коса с тенденция да образува пърхот, трябва да използват масла и продукти, които са мазни. При мазната коса, трябва да се използват гелове без алкохол. Ще обърнем и специално внимание на боядисаните коси, защото те се нуждаят от по- особени грижи, за да запазят цвета си – шампоани, балсами, маски, протектори от слънце, които подхранват и предпазват външния слой на косъма. Специалистите препоръчват, за да се запази здрава една коса, винаги да използвате кърпа или шапка.
И макар сега дори да има специална козметика, която изсветлява косата постепенно, нищо не се справя по-добре от слънцето. Може би ви харесват златистите кичури, но UV лъчите окисляват пигментите меланин, а също и кератина. Още тещо, което трябва да се вземе под внимание са ултравиолетовите лъчи, които увреждат повече косата, когато е мокра. Друго вредно влияние, което уврежда косите ни е морската вода, защото действа като гъба като абсорбира водата и дехидратира косата. Когато посещаваме басейн също има опасност за нашите гриви – малки и големи. Хлорът в басейните е враг на косата, тъй като я кара да губи цвета си и причинява статично електричество. Ето защо специалистите съветват след това, когато се къпем, много добре да я изплакваме.

Дръжте сешоара на безопасно разстояние от косата и използвайте студена струя.
Дръжте сешоара на безопасно разстояние от косата и използвайте студена струя.

Фризьорите препоръчват при суха коса да се използва шампоан за подхранване. Употребявайте хидратиращ шампоан за след слънце, за да възстановите косата и да я направите отново мека. И за да не пръскате пари по скъпи балсами, по- добрия и изгоден начин е да използвате натурални масла като зехтин, кокосово, жожоба, слънчоглед и др. През лятото, също така е задължително всеки да прилага възстановителни маски поне веднъж седмично.
Също през летните месеци косата става по- тънка и чуплива. Трябва да отбележим, че е важно и разресването. Коафьорите препоръчват да се използва гребен с широки зъби. А относно продуктите за ресане, най-добре е такива, които съдържат предпазващи частици. През лятото също е добре да се сведе употребата на сешоара до минимум. Когато се наложи да го ползвате е добре да се държи на разстояние и да се използва студената струя. А за цъфнали връхчета, докато ги пострижете, може да си направите лесна прическа.

Общо
Грижи за нашата коса през лятото
Заглавие
Грижи за нашата коса през лятото
Описание
Боядисаните коси се нуждаят от специални грижи
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker