Медицината

Българското лекарство „Трибестан” „вдига самолета”

Клинично изследване по световни стандарти в 10 наши клиники върху 180 пациенти доказа ефикасността на билковия препарат

Българското лекарство „Трибестан” „вдига самолета” доказа проф. д-р Здравко Каменов.
Българското лекарство „Трибестан” „вдига самолета” доказа проф. д-р Здравко Каменов.

Българско лекарство „вдига самолета”. Фармацевтичният продукт „Трибестан”, с екстракт от билката Трибулус терестрис, лекува ефикасно импотентност, показа 16-седмично клинично проучване сред български мъже, направено по най-високите световни стандарти за еректилна дисфункция..
Проучването е най-голямото представително изпитване у нас на лекарствен продукт, който се продава без лекарско предписание. То е осъществено в 10 водещи клиники по ендокринология и урология в София, Плевен, Русе, Варна и Ловеч с въпросник по международния индекс на еректилната функция (IIEF), който се смята за златен стандарт за оценка на импотентността в световен мащаб.
В проучването са включени 180 мъже с еректилна дисфункция и/или понижено либидо. To покрива напълно добрите практики за клинични изпитвания GCP, както и стандартите за производството и дистрибуция на лекарствени продукти – GMP и GDP.
“Установена е статистически значима разлика между показателите при употреба на „Трибестан” и плацебо след 3-месечно лечение на пациенти с лека до умерена еректилна дисфункция”, посочи проф. д-р Здравко Каменов, който представи резултатите от клиничното проучване. Тази разлика е налична още след първия месец от лечението и нараства с течение на времето. Наблюдавахме значително подобряване на либидото, оргазмената функция и цялостната удовлетвореност от сексуалния контакт, подчерта професорът, началник на Клиниката по ендокринология на Университетска болница Александровска, в Медицински Университет София.
По време на проучването не са били регистрирани нежелани лекарствени реакции, свързани с употребата на българския Трибулус терестрис. Артериалното налягане е останало стабилно, дори и при пациенти, които приемат лекарства за лечение на повишено артериално налягане. Липсва статистически значима разлика в останалите лабораторни показатели, които са били проследявани, което показва, че Трибулус терестрис не води до влошаване на чернодробната и бъбречната функции по време на лечението на импотентност.

„Трибестан” е растителен продукт, който съдържа сух екстракт от надземната част на растението Tribulus terrestris (бабини зъби).
„Трибестан” е растителен продукт, който съдържа сух екстракт от надземната част на растението Tribulus terrestris (бабини зъби).

„Трибестан” е растителен продукт, който съдържа сух екстракт от надземната част на растението Tribulus terrestris (бабини зъби). „Трибестан” се използва за комлексно лечение на понижено либидо, импотенция, безплодие при мъже, при нарушения в обмяната на липидите, за намаляване на общия холестерол и липопротеините с ниска плътност. Препаратът облекчава изявени невровегетативни и нервнопсихични прояви при жени с климактеричен и посткастрационен синдром (състояние след оперативно отстраняване на яйчниците).
„Трибестан” се произвежда повече от 30 години и през целия този период са правени различни клинични изпитания. “След влизането на България в Европейския съюз и стъпването на нови пазари извън континента компанията залага още по-високи изисквания към качеството на своите продукти. Във време, когато медицината се базира на доказателства, емпиричният опит е само основа, върху която трябва да се надграждат данни с висока доказателствена стойност. Настоящото проучване е сериозна стъпка в тази посока.”, казва д-р Елина Кършелова, ръководител направление „Медицински дейности и клинични изпитвания“ в „Софарма“ АД.
Еректилната дисфункция е често срещано състояние сред мъжете по целия свят, така че резултатите от проучването на българското лекарство са от особено значение. Импотентността има силно негативен ефект върху качеството на живот на пациентите и техните партньори. Широкото разпространение на състоянието се свързва до голяма степен с остаряването, но и с паралелното наличие на други сериозни болести. Влияние върху еректилната дисфункция оказва също начинът на живот, в това число затлъстяване, пушене, злоупотреба с алкохол и заседналият начин на живот.

Общо
Българското лекарство „Трибестан” „вдига самолета”
Заглавие
Българското лекарство „Трибестан” „вдига самолета”
Описание
Клинично изследване по световни стандарти в 10 наши клиники върху 180 пациенти доказа ефикасността на билковия препарат
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker