Медицината

Умно лекарство – нов вид терапия при първи симптоми на грип

Немският лек е безопасен и подходящ за малки деца, стимулира имунния отговор

Хубавото на това лекарство е, че то е фитотерапевтичен продукт.
В сезона на простудните и вирусни заболявания е особено актуално едно сравнително ново за България лекарство.

В сезона на простудните и вирусни заболявания е особено актуално едно сравнително ново за България лекарство. То е особено ефикасно при първи симптоми на грип и при бактериалини инфекции. Името му е Umckalor, но фармацевтите го наричат умното лекарство. Защо ли?
Отговорът на този въпрос ни даде магистър – фармацевтът от аптеки „Астра“ Александър Качанюк. Този немски препарат е „умен“ заради уникалния си механизъм на действие. При първи прояви на вирусна инфекция той не само облекчава симптомите. Препаратът покрива лигавицата със защитен филм, който пречи на вирусите да се прикрепят към нея и същевременно активира имунната защита на организма срещу причинителя посредством имуномодулация (стимулира макрофагите, активира фагоцитозата, продукцията на NO, секрецията на цитокини).
Освен това „Умкалор“ има директен и индиректен антибактериален ефект – потиска размножаването на бактериите в лигавицата и предотвратява развитието на бактериална суперинфекция. Помага също за ускорено изхвърляне на бронхиалния секрет.
Хубавото на това лекарство е, че то е фитотерапевтичен продукт. Активната съставка на „Умкалор“ е екстракт от корените на южноафриканското растение Pelargonium sidoides, от род Мушкато, семейство Здравецови. Умното лекарство е подходящо за цялото семейство, дори за малки деца. Umckalor е изключително безопасен продукт и един от малкото медикаменти, за които са налице многобройни данни от клинични изследвания точно на деца над 1 годинка. Това е от голяма значение, тъй като всеизвестен факт е, че децата до 7-годишна възраст обикновено често боледуват от настинки и вирусни заболявания на дихателните пътища заради неукрепналата си имунна система и заради близкият контакт с други деца. Вместо да се лекуват с химични препарати и антибиотици, които във всички случаи имат и странични ефекти, умното лекарство е отлично средства за тях. То скъсява времето на лечението, не позволява усложнения, заради което не налага употребата на антибиотици. Лекарството съществува под формата на хапче и на капки. Течната му форма е особено подходяща за малки деца.

Общо
Умно лекарство – нов вид терапия при първи симптоми на грип
Заглавие
Умно лекарство – нов вид терапия при първи симптоми на грип
Описание
Немският лек е безопасен и подходящ за малки деца, стимулира имунния отговор.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker