Новини

Биляна Булатова: Здравословното хранене е осъзнат избор

Биляна посреща с огромна усмивка всеки клиент

Магазинът за здравословни храни е само на година и половина, но вече има много приятели и съмишленици. Достатъчно е веднъж да го откриеш и следващият път краката сами ще те отведат в него, казва собственичката на be ECO Биляна Булатова. Тя споделя, че всички клиенти на магазинчето не са случайни, нещо повече, те са специални за нея. Помещението, в което се намира be ECO, е на адрес Русе, ул. „Бистрица“ 2, малко след входа на ресторант „Българче“, срещу детската площадка на Пантеона. Магазинчето е твърде малко и отгоре до долу, изпълнено със стоки, но това не пречи в него да се намери място за майки с колички, майки с по-големи дечица, за млади и възрастни, въобще за различни хора.

Изкушенията тук са много и „Здраве да е“ вече писа за основните видове продукти – здравословни и традиционни /конвенционални/, които се предлагат в него. Най-добрият консултант тук е самата Биляна, която и без това е убедена, че работата с клиентите й, е най- съществената част в дейността на магазина. И все пак, ако решим да изберем здравословните продукти, с кои от тях да започнем? Отговорът на Биляна е кратък: от насипните ядки и сушените плодове. Става въпрос за ядки в сурово състояние, които са без сол, и за сушените български плодове, които са без добавена захар и без химия. Разбира се, с вкуса им трябва да се свикне, за да се открият предимствата им, казва тя. Следващата крачка, според ECО момичето, са млечните продукти. Трябва да се опита от козе сиренето, от истинското кисело мляко без нишесте, както и от краве маслото. Ако цената ни притеснява, може да се опитат и немлечните продукти, направени от кокосово масло, а не от вредното палмово, като кашкавал, сирене, йогурт, прясно мляко и др.

Достатъчно е веднъж да го откриеш и следващият път краката сами ще те отведат в него, казва собственичката на be ECO Биляна Булатова.
Рецепта за вкусни питки с брашно от лимец

Изборът е голям и може да започне с видовете брашна, лечебните тинктури, сладките и соленките, през шоколадените изкушения и се стигне до козметиката и арт предметите. Но най-напред се консултирайте с Биляна. Тя е човекът, който с желание и усмивка ще ви ориентира в еко и био разнообразието. Тя умее да говори и да рекламира стоките си. Но дори и да не сте в магазина, а просто сте пред компютъра си, достатъчно е да отворите Фейсбук и да попаднете на вкусните й предложения за обяд или закуска, направени в измислената от нея рубрика „Кутията на Яна“ /дъщеря й/. Няма да ги описвам, просто вижте предложенията за детски обяд, които биха могли да бъдат и предложения за универсален обяд. Според Биляна, хлябът не е задължителен към основното ядене и би могъл да се измести от сварен пълнозърнест ориз или киноа. Вместо хляба, може да се ядат питки от лимец, които сами да приготвим, следвайки рецептата на Биляна, която ще поместим по-долу. Пресният зеленчук е задължителен, а десертът да е плод или сушени плодове. Но, ако човек не одобрява тези предложения, може да яде каквото той избере, важното е храната да му харесва, казва Биляна. Добре е да обичаме храната, да не я смятаме за вредна, трябва да се храним осъзнато и сами да усетим разликата между здравословното и друго хранене, казва още тя. Горда е със свои клиенти на 60-70 години, които използват здравословни продукти и които изглеждали по-млади. За себе си Биляна казва, че от години се храни по този начин. В началото се е водила от желанието да бъде слаба и елегантна, но по-късно осъзнава, че всъщност не е избрала здравословното хранене само, за да е слаба. Аз съм слаба, защото се храня здравословно, категорична е тя. Признава си, че яде и калорични храни, но ги съчетава правилно. Съветът й към хората е да не са крайни в диетите и да не стоят гладни, а да изработят свой здравословен режим, към който да привикнат. Убедена е, че здравословното хранене дори променя гените и че това може да се отрази и на следващото поколение.

За повече информация можете да се свържете с магазина на тел. 0894642508.

Валя Караджова

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker