Новини

„Трапезата“ с благотворителни кампании за деца и самотни възрастни

Донеси играчка, зарадвай дете, купи хляб, нахрани пенсионер – е смисълът на инициативите в навечерието на Коледа

Две благотворителни акции започна център „Трапезата“ , посветени на наближаващите рождествени празници. Едната е насочена към болни деца и деца от семейства със скромни финансови възможности, във фокуса на другата са самотни възрастни хора с ниски пенсии.  Целта на инициаторите е да стоплят сърцата на нуждаещите се и да им доставят радост.

Две благотворителни акции започна център „Трапезата“ , посветени на наближаващите рождествени празници.

За децата център „Трапезата“ събира  играчки. Призовава родителите да насърчат своите отрочета да подарят някоя своя играчка или да закупят нова, за да зарадват с коледен дар друго дете, което е болно или няма достатъчно играчки. Разбира се, всеки друг, който прояви съпричастност, може да се включи в акцията.  Когато наближат празниците доброволците от центъра и децата, донесли играчки, заедно ще опаковат подаръците, за да стигнат красиви и примамливи до своите получатели.

Другата паралелна акция насърчава русенци с добри сърца да купуват от хляба на „Трапезата“. 10 % от стойността на всяка покупка ще отива за брашно и направата на хляб, който ще бъде дарен на самотни пенсионери с ниски доходи.  От 16 ноември  всеки петък майсторите на центъра ще пекат насъщния , а в събота от 14.00 часа доброволци ще го разнасят по домовете на нуждаещите се. Освен това всеки, който желае , може да дари пакетирани хранителни продукти, които също ще достигнат до хората, които имат най-голяма нужда от тях.

Освен с тези две инициативи гражданите на Русе могат да се ангажират и с превоза на храните до адресите. За да стигне до нуждаещите се деца и възрастни хора, „Трапезата“ разчита не само на своите доброволци, но и на гражданите, които за първи път тази година ще пожелаят да се присъединят към благотворителните им инициативи. Всеки може да се огледа и да види дали край него не живее някой пенсионер, който за пореден път ще прекара сам Рождество Христово. Или пък семейство, чиито деца жадуват за играчки и празнична атмосфера.

Старите самотници освен че ще получат хляб и други храни, ще имат удоволствието да прекарат една празнична вечер в „Трапезата“, уверяват от центъра. В организирането й може да се включи всеки, който желае.

От „Трапезата“ смятат,че добротата е тази, която ще спаси света. Затова призовават към съпричастност. Ако отворите сърцата си и дарите според възможностите си, вие ще направите не само другите, но и самите себе си щастливи, уверяват хората, дали старт на благотворителните кампании.  

Адрес на Център „Трапезата“ ул. „Св. Наум“ № 7, тел: 0878 554 650

Общо
„Трапезата“ с благотворителни кампании за деца и самотни възрастни
Заглавие
„Трапезата“ с благотворителни кампании за деца и самотни възрастни
Описание
Донеси играчка, зарадвай дете, купи хляб, нахрани пенсионер – е смисилът на инициативите в навечерието на Коледа.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker