Новини

Близо 60 участници събра състезание по риболов за деца

Най-малкият участник в съзтезаието по риболов бе едва на 3 години и половина

Риболов и деца.
Много деца любители на риболова и техните семейства събра провелото се в неделния ден състезание по риболов за деца „ЛИПНИК – 2016“ на северния бряг на езерото в Лесопарк „Липник”.

Много деца любители на риболова и техните семейства събра провелото се в неделния ден състезание по риболов за деца „ЛИПНИК – 2016“ на северния бряг на езерото в Лесопарк „Липник”. Събитието беше посветено на 9 май – Деня на победата и Деня на Европа. Организатори на риболовната надпревара бяха Движение „Русофили” – клон Русе и Клуб по спортен риболов „МАЧТИЙМ” – Русе. Целта на състезанието бе популяризиране на спортния риболов сред децата, приобщаването им към идеята да опазим чисти горите и водите на България и насърчаването им да са по-често сред природата. Събитието се проведе под патронажа на Община Русе, в рамките на програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016”, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.
Право на участие в състезанието имаха деца на възраст от 4 до 14-годишна възраст, а най-малкият участник Ивайло Георгиев бе едва на 3 години и половина. Лошото време не попречи на 57 малки любители на риболова, да хвърлят неуморно въдици в езерото, в оспорвана надпревара за най-голяма уловена риба и най-много улов.
В първата възрастова група от 4 до 10-годишна възраст включително, на трето място се класира Иван Паришков на 9 години, а на второ Магдалена Тончева на 10 години. Победителят, 8-годишният Ивайло Дамянов, грабна първото място с улов от 840 грама.
Във втората възрастова група от 11 до 14 години, класирането в челната тройка е: трето място за Елеонора Любомирова на 11 години, второ място зае Марио Дамянов на 11 години, а първенец стана Владимир Събев на 13 години с улов от 760 грама.
Наградата за най-голяма уловена риба отиде при 9-годишния Калоян Кънчев, с рибка тежаща 320 грама.
След претеглянето на уловените рибки, те бяха върнати отново в езерото.
За всички състезатели имаше подаръци от партньорите подкрепящи събитието, медали и грамоти.
За публиката на оспорваното състезание се проведе томбола с предметни награди. За доброто настроение на младите риболовци, след края на оспорваната надпревара, с няколко музикални изпълнения, се погрижиха техни връстници.

Общо
Близо 60 участници събра състезание по риболов за деца
Заглавие
Близо 60 участници събра състезание по риболов за деца
Описание
Много деца любители на риболова и техните семейства събра провелото се в неделния ден състезание по<strong> риболов</strong> за деца „ЛИПНИК – 2016“ на северния бряг на езерото в Лесопарк „Липник”.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker