Новини

Топ специалист в хирургията на ръка консултира безплатно в София

Домакини и офис служители са застрашени от синдром на карпалния канал, твърди проф. Халил Беклер

Проф. д-р Халил Ибрахим Беклер, специалист по ортопедия и травматология, ще консултира безплатно пациенти в София на 22 ноември 2019 г. Проф. Беклер е сред водещите специалисти в съседна Турция за операции на ръка, включително микрохирургия, простетична и реконструктивна хирургия на ръката. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.

Проф. Халил Ибрахим Беклер има над 30 години опит в областта на ортопедичната хирургия в Турция и САЩ.
Проф. Беклер е сред водещите специалисти в съседна Турция за операции на ръка, включително микрохирургия, простетична и реконструктивна хирургия на ръката.

Човешката ръка е мултифункционален и много сложен орган, отбелязва проф. Беклер. С ръцете си се самообслужваме, работим за прехраната си и усещаме чрез допир важни детайли от заобикалящата ни среда. Нарушаването на тези функции вследствие от заболяване или травма се отразява значително на качеството на живот, затова лечението им изисква намесата на опитен специалист с експертиза конкретно в тази сфера.

Най-често срещаният ортопедичен проблем, свързан с ръката, е синдромът на карпалния канал. В миналото това заболяване е свързвано предимно с жените домакини, които извършват често еднотипна дейност с ръцете си. Днес обаче то е широко разпространено сред офис служители, които не отделят ръка от компютърната мишка, както и сред всички други хора, които извършват повтарящи се движения с китката, спортисти, строители, шофьори и др. Дължи се на притискане на медианния нерв и причинява симптоми като безчувственост, мравучкане, изтръпване на пръстите, болка в китката, слабост и ограничаване на движенията. Ако това състояние бъде оставено без лечение се стига до трайно увреждане на нерва, а единственото дългосрочно решение е хирургичното лечение.

Най-предизвикателни от професионална гледна точка обаче са сложните микрохирургични операции, при които под микроскопско увеличение може да се работи върху тъкани под 1 мм. Благодарение на съвременните микрохирургични техники е възможно например реплантирането на отрязан пръст до 16-24 часа след инцидента, в случай на правилно съхранение. При подобен инцидент най-добре е отрязаният пръст възможно най-бързо да се постави в чиста найлонова торбичка и след това в студена вода с лед, съветва проф. Халил Беклер. В никакъв случай не бива да се поставя директно върху лед, защото тъканите може да загубят жизненост при замразяване, категоричен е специалистът.

Проф. Халил Ибрахим Беклер има над 30 години опит в областта на ортопедичната хирургия в Турция и САЩ. Професионалните му интереси са в областта на хирургията на ръка, артропластика, артроскопия, реконструктивна хирургия и лечение на травми. В момента практикува в болница VM Medical Park Pendik в Истанбул.

Общо
Топ специалист в хирургията на ръка консултира безплатно в София
Заглавие
Топ специалист в хирургията на ръка консултира безплатно в София
Описание
Домакини и офис служители са застрашени от синдром на карпалния канал, твърди проф. Халил Беклер.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker