Новини

„Медика“ зарадва своите пациенти с „Доброволно четене“ 3

За трета поредна година УМБАЛ „Медика Русе“ отбеляза Международния ден на доброволеца – 5-ти декември с инициативата „Доброволно четене“. Ученици от ОУ „Васил Априлов“ и СУПНЕ „Фридрих Шилер“ прочетоха подбрани разкази на пациенти на отделенията по Ортопедия и травматология, Физикална и рехабилитационна медицина и Съдова хирургия.

Инициативата „Доброволно четене“ даде възможност на младежите да усетят удовлетворение от безкористната дейност, която прави деня на другите по-красив, по-добър и по-успешен.
За трета поредна година УМБАЛ „Медика Русе“ отбеляза Международния ден на доброволеца – 5-ти декември с инициативата „Доброволно четене“.

Ръководството на болницата от години работи в насока развиване и възпитаване на активно гражданско съзнание в подрастващите, като им предоставя възможност за включване в разнообразни инициативи, свързани със запазване на народните традиции, развитие на изкуството и доброволческата дейност. Инициативата „Доброволно четене“ даде възможност на младежите да усетят удовлетворение от безкористната дейност, която прави деня на другите по-красив, по-добър и по-успешен. Разказите, които момчетата и момичетата прочетоха, оставиха приятно чувство на позитивизъм и надежда, не само на лекуващите се, но и на тях самите.

Накрая всички ученици получиха подаръци от домакините в знак на признателност за проявената човечност.

Общо
„Медика“ зарадва своите пациенти с „Доброволно четене“ 3
Заглавие
„Медика“ зарадва своите пациенти с „Доброволно четене“ 3
Описание
Разказите, които момчетата и момичетата прочетоха, оставиха приятно чувство на позитивизъм и надежда, не само на лекуващите се, но и на тях самите.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker