Новини

Нов физиотерапевтичен и рехабилитационен филиал на „Медика Експрес“ отвори врати

Нов филиал за апаратна физиотерапия и рехабилитация на „Медика Експрес“ отвори врати в бившата Транспортна болница на „Славянска“ 2 А. Това е петият в Русе филиал на Медицински център „Медика Експрес“, който бе открит с тържествен водосвет на 7 ноември. Екип от трима човека: лекар физиотерапевт и двама физио и кинезитерапевти ще работят в центъра, който е оборудван със стандартна, според европейските изисквания, апаратура.

 В новия филиал ще се извършват физиотерапевтични и рехабилитационни процедури, необходими при лечение на различни видове неврологични заболявания, след прекаран инсулт, при паркинсон, а така също при гинекологични  и урологични заболявания. В центъра ще се правят рехабилитационни процедури на пациенти, претърпели спортни и други травми. Възрастни пациенти, както и деца, прекарали пневмония, бронхити или ринити, също ще се възползват от услугите на филиала.

Нуждата от физиотерапевтичен и рехабилитационен център точно в тази част на града, разположен на територията на бившата транспортна болница, е изключително голяма, каза при откриването на филиала собственикът на лечебни заведения „Медика“ д-р Кирил Панайотов.   С откриването на новия филиал на медицински център „Медика Експрес“ на практика ще бъде възстановена дейността на някогашната физиотерапия, работила в  бившата транспортна болница, закрита при трансформирането й в транспортен ДКЦ, добави още той.

 Физиотерапевтичният и рехабилитационен филиал на „Медика Експрес“ ще работи от понеделник до петък, вкл., от 8 до 17 ч., както с направления от здравната каса, така и при частен прием.

До момента медицинският център на „Медика Експрес“ е разкрил свои филиали в ДКЦ 1 и ДКЦ 2, в Центъра по дентална медицина/бившата Стоматология/, в комплекс „Ялта“, а сега и в  транспортния ДКЦ. Шестият физиотерапевтичен и рехабилитационен център на Лечебни заведения „Медика“ се намира в Балнеокомплекса й в Нареченски бани.

Валя Караджова

Общо
Нов физиотерапевтичен и рехабилитационен филиал на „Медика Експрес“ отвори врати
Заглавие
Нов физиотерапевтичен и рехабилитационен филиал на „Медика Експрес“ отвори врати
Описание
Нов филиал за апаратна физиотерапия и рехабилитация на „Медика Експрес“ отвори врати в бившата Транспортна болница на „Славянска“ 2 А.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker