Новини
Препоръчано

121 служители на Медика придобиха нови професии

В продължение на девет месеца курсистите са преминали 960 часа обучение по теория и практика по специалностите за придобиване на нова професия

Вечерта на 17-ти октомври се състоя тържественото връчване на Свидетелствата за професионална квалификация на 121 служители на Лечебни заведения „Медика“, обучени по професиите „Парамедик”, „Здравен асистент” и „Болногледач”.

Дипломите бяха връчени от административния директор на Лечебни заведения „Медика“ – Алисе Муртезова. По време на обръщението си към завършилите, тя изтъкна важната роля на професиите, свързани със здравето, както и причините, поради които всички те са дълбокоуважавани, ценени и предпочитани.

В продължение на девет месеца курсистите са преминали 960 часа обучение по теория и практика по специалностите за придобиване на нова професия. Освен това 47 служители на ЛЗ „Медика“ са преминали обучение за придобиване на ключова компетентност по английски език.

Най-голям интерес служителите на „Медика“ са проявили към професия „Парамедик“ – 46 лица. Тази, сравнително нова за България специалност придобива все по-голяма популярност, като дава възможност на завършилите да оказват първа помощ при инциденти и да поддържат живота на пациент до пристигане в болница. Парамедикът работи самостоятелно или съвместно с медицински специалисти /лекари и специалисти по здравни грижи/, в зависимост от характера на поставената му задача и вида на спешния екип. Завършилите обучение за професионална квалификация по професиите „Здравен асистент” са 32-ма, а „Болногледач” – 43-ма.  

Проектът на Лечебни заведения „Медика“ цели повишаване способността на заетите в здравния сектор да посрещат актуални и бъдещи нужди на здравеопазването – да подобряват качеството на медицинските услуги, които предлагат, да повишават устойчивостта на заетостта си, качеството на работните си места и продължителността на професионалния си живот.

Връчване на Свидетелствата за професионална квалификация на 121 служители на Лечебни заведения „Медика“, обучени по професиите „Парамедик”, „Здравен асистент” и „Болногледач”.
Общо
121 служители на Медика придобиха нови професии
Заглавие
121 служители на Медика придобиха нови професии
Описание
В продължение на девет месеца курсистите са преминали 960 часа обучение по теория и практика по специалностите за придобиване на нова професия.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker