Новини

13-годишна русенка – лауреат на Международен конкурс с Плакат за мир

За 29-та поредна година Lions Clubs International организира Международен лайънс детски конкурс Плакат за мир.
Плакат за мир

За 29-та поредна година Lions Clubs International организира Международен лайънс детски конкурс Плакат за мир.

Идеята на организаторите е да се даде възможност на децата да нарисуват своята представа за мир и да я покажат на света. Критериите за оценяване са оригиналност, въображение и способност да се изрази темата с художествени средства. Всяка година в конкурса участват около 300 000 деца на възраст от 11 до 13 години от над 70 страни, подкрепени от съответните Лайънс клубове.

Тази година в конкурса в България се включиха 76 деца от 13 града чрез техните Лайънс клубове. От Русе участваха Кристина Ангелова на 13 години и Асена Арифова на 11 години от Школата по изобразителни изкуства към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител художничката Маргарита Хрисандова, чиито рисунки бяха номинирани да продължат надпреварата на национално ниво от Лайънс клуб Русе – Сексагинта Приста.

Компетентно жури от художници и представители от Лайънс клубове оцениха изпратените творби като голямата награда беше отредена на Кристина Ангелова. Като носител на голямата награда тя получи и материална награда от 300 лв от Дистрикт 130 и правото нейният „Плакат за мир“ да представлява България в Международното състезание. Чрез своята творба младата, но изключително талантлива русенска художничка, ще се бори да бъде сред 24-те финалисти, които ще излъчи Лайънс Интернешънъл в Международния конкурс „Плакат за мир“.


Наградата за спечелилия първо място е екскурзия и участие в Деня на Лайънс в Организацията на обединените нации, $5.000 и предметна награда. Детето, спечелило приза, ще пътува до мястото на церемонията с един от родителите си и с представител на Лайънс клуба – спонсор. Практика е той да участва и в заключителната Международна Лайънс конвенция, която ще се проведе през 2017 г. Останалите 23-ма победители от международното състезание получават парична награда в размер на $500 и сертификат. Творбите на финалистите ще бъдат изложени на обществени места през цялата година.

Всички деца и ръководители от Общински детски център за култура и изкуство пожелават успех на тринадесетгодишната Кристина Ангелова.

За своето много добро представяне Асена Арифова от Школата по изобразителни изкуства към Общински детски център за култура и изкуство бе наградена с грамота и парична награда от 100 лв. от дамите от Лайънс клуб Русе – Сексагинта Приста.

Общо
13-годишна русенка - лауреат на Международен конкурс с Плакат за мир
Заглавие
13-годишна русенка - лауреат на Международен конкурс с Плакат за мир
Описание
За 29-та поредна година Lions Clubs International организира Международен лайънс детски конкурс Плакат за мир.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker