Новини

29 късчета „Небе назаем“ от Краси Пастирова в Русе

Авторката плени публиката на първата си самостоятелна фотоизложба

Самостоятелната й експозиция е част от нейната награда и признание за творческите й качества.
Самостоятелната експозиция на Краси Пастирова е част от нейната награда и признание за творческите й качества.

29 късчета „Небе назаем“ съдържа първата самостоятелна изложба на Красимира Пастирова, която в събота, в Деня на будителите, бе открита във фоайето на Доходното здание. Русенци ще могат да  видят самостоятелната й експозиция до 15 ноември.
Авторката е носител на трета награда на фотографския конкурс „Запази духа на Русе“, организиран от Дружеството на журналистите- Русе към Съюза на българските журналисти, фондация „Русе – град на свободния дух“ и ОП „Русе арт“.
Самостоятелната й експозиция е част от нейната награда и признание за творческите й качества. Повечето кадри в нея са заснети от самолет или балон, което позволява на авторката да улови уникални ракурси.
„Снимките, които Красимира Пастирова ни показва, са много ценни, защото рязко се отличават от масовата (зло)употреба с фотографията. В тях образите, цветовете, сенките, композицията са символи, а не просто проекции на действителността. Карат те да мечтаеш, дърпат те напред, за да видиш какво има зад кадъра“, каза в словото си Габриела Стефанова, председател на Дружеството на журналистите- Русе, която представи изложбата. Тя сравни фотографиите с живописни платна на вдъхновен творец, които предлагат на зрителите не просто гледки от Русе, Кападокия, Германия и Австрия, а една съвсем различна магическа реалност.
Красимира Пастирова сподели пред публиката, че фотографското изкуство е проекция на детската й страст да рисува. Тя специално благодари на своите учители в това изкуство и на близките хора, които я подкрепят в новите й творчески търсения, както и на организаторите на фотоконкурса.  DSC07908
От името на фондация „Русе- град на свободния дух“ директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Русе Ирена Петрова пожела още много успешни изложби на авторката и й благодари за качественото изкуство. С тези фотобижута Красимира Пастирова показва, че фондацията наистина е подкрепила нещо, което си струва, подчерта тя.
Красимира Пастирова е русенка. Дълги години живее и работи като журналист в родния си град, а след това и в София. В момента тя е пиар на най-голямата АГ-болница в България „Майчин дом“, а през свободното си време пътешества в страната и чужбина, винаги с фотоапарат в ръцете. От нейните странствания излизат не само чудесни снимки, но и забавни пътеписи. С една дума-притежава разнообразни таланти, но най-важното у нея е духът, който никога не унива, винаги търси, дори… в небесата.

Общо
29 късчета „Небе назаем“ от Краси Пастирова в Русе
Заглавие
29 късчета „Небе назаем“ от Краси Пастирова в Русе
Описание
Красимира Пастирова сподели пред публиката, че фотографското изкуство е проекция на детската й страст да рисува.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker