Новини

44 балетисти преминаха на втори тур на балетния конкурс във Варна

4-има състезатели от България продължават напред в Балетната Олимпиада

17-годишната Илиана Йотова.
27-ият Международен балетен конкурс Варна 2016 преминава към следващия състезателен етап.

Най-многобройни във втория тур ще бъдат групите на Япония – 8 състезатели и Корея – 7 състезатели. 27-ият Международен балетен конкурс Варна 2016 преминава към следващия състезателен етап. 155 кандидати от 35 страни бяха официално записани за конкурса – 51 млади артисти в категория „младша възраст“ и 104 в „старша възраст“.
На заседанието си след последната състезателна вечер от Първи тур снощи, международното жури с председател проф. Владимир Василиев реши напред да продължат 44 участника – 13 в младша възраст и 31 в старша възраст. Високото равнище на представилите се в старша възраст е причина за необичайно голямото число класирани в тази възрастова група.
Традиционно силното присъствие на азиатските страни продължава и на това издание на конкурса. Най-многобройна във втория тур ще бъде групата на Япония – с 2-ма състезатели в младша възраст и 6-има в старша. Следва Корея – с 4-ма в младша и 3-ма в старша възраст.
Стабилно е присъствието в класацията за втори тур и на състезателите от САЩ – 1 в младша и 3-ма в старша възраст, Русия – 3-ма в старша възраст и Украйна – 2-ма младша, 1 старша възраст.
4-ма състезатели от България продължават напред в Балетната Олимпиада. В младша възраст това е 17-годишната Илиана Йотова от София. Младата грация е завършила с отличие Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ и съчетава с лекота точните науки и танца, радвайки се на подкрепата на семейството си от отдадени на математиката хора.
В старша възраст са класирани за втори тур Юри Кудрявцев, Константин Ткачи и Елена Свинко, състезаващи се от името на България.
По 2-ма състезатели в старша възраст се класират от Франция, Канада и Аржентина.
С по 1 състезател продължават в конкурса Китай – младша, Белгия – младша, Швейцария – младша, Италия – старша, Бразилия – старша, Турция – старша, Куба – старша, Унгария – старша, Чехия – старша възраст.

Общо
44 балетисти преминаха на втори тур на балетния конкурс във Варна
Заглавие
44 балетисти преминаха на втори тур на балетния конкурс във Варна
Описание
4-има състезатели от България продължават напред в Балетната Олимпиада.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker