Новини

5 Билки, които лекуват хронична болка, тревожност и депресия

Някои от тези билки могат да се използват директно върху кожата, имат релаксиращ ефект

Помага в случай, че страдате от главоболие или мигрена, особено когато присъства под формата на етерично масло.
Страдате ли от хронична болка и търсите ли ефективни начини за подобряване на вашето състояние?

Страдате ли от хронична болка и търсите ли ефективни начини за подобряване на вашето състояние? Интересувате ли се от борбата със симптомите на тревожност и депресия? Ако вашият отговор на някой от тези два въпроса е да, не се колебайте да продължите да четете. В следващите параграфи ще можете да откриете не по-малко от 5 билки – те са предназначени да ви помогнат да подобрите цялостното си качество на живот, като се справите с всички горепосочени проблеми. И не забравяйте, че природните средства винаги са по-добри от всички съществуващи медикаменти.

# 1 Жълт кантарион
Ако се стремите да се справите ефективно със симптомите на депресия, трябва да имате предвид жълтия кантарион като естествено средство за лечение. Тази билка се използва още от древността като е ефикасна не само за симптомите на депресия, но и за тревожност. Установено е, че е също толкова ефективна, колкото и съвременните антидепресанти, без никакви странични ефекти. Единственото нещо, което трябва да вземете предвид, е фактът, че жълтият кантарион може да направи така, че хапчетата за контрол на раждаемостта да станат неефективни, като по този начин увеличава риска от непланирани бременности.
# 2 Валериан
Валерианът е едно от най-добрите лекарства за лечение на депресия и безпокойство, да не говорим, че е много ефективно срещу хроничната болка. Установено е, че предизвиква и насърчава спокония сън, помагайки на тези, които страдат от безсъние в същото време. Можете да го използвате вечер, за да се насладите на спокоен сън, както и да го приемате при настъпване на паник атаки. По отношение на хроничната болка – може да доведе до така желаното облекчаване на болката – поради това се препоръчва при пациенти, страдащи от мускулни болки, артрит и други възпалителни състояния.
# 3 Градински чай – без съмнение, едно от най-популярните билкови лекарства. Особено се препоръчва на тези, които страдат от депресия, подобрява симптоматиката, както и общо благосъстояние. Пиенето на градински чай може да ви помогне да се справите с чувствата на депресия и безпокойство, което ви позволява да се чувствате по-добре като цяло. Също така е установено, че билката има допълнителни предимства, които може да предложи; например, можете да го вземете и да престанете да се чудите как да подобрите паметта си. Многобройни проучвания потвърждават, че градинският чай може не само да подобри паметта, но и да стимулира мозъчната сила и когнитивната функция като цяло. Ако се чувствате слаби, трябва да помислите дали да не добавите градински чай към дневното меню. Билката може да ви помогне да останете съсредоточени върху задачите си, особено когато става дума за интелектуални усилия.


Предвид факта, че подобрява паметта и концентрацията, тя се препоръчва особено на тези, които са изложени на риск от деменция и други невродегенеративни състояния. Така че, ако търсите начин да запазите мозъка си млад, градински чайят е начинът да се справите.
# 4 Лимонена трева
Лимонената трева е често използвана билка в кухнята, тъй като има приятен аромат, мек и сладък в същото време. Богата на витамини, минерали и други полезни вещества, тази билка представлява идеалният избор за тези, които страдат от хронична болка. Независимо дали се консумира прясна или изсушена, лимонената трева има мощни аналгетични, противовъзпалителни и седативни свойства. Интересно е, че билката се препоръчва и на тези, които страдат от депресия. И лимонена трева и ароматерапия с етерично масло от лимонена трева са предписани за хората с хронична болка, депресия и тревожност. Полезна е и за тези, които страдат от рак, артрит и други сериозни състояния, като хроничната болка представлява основен симптом.
# 5 Мента
Ментата е една от най-известните билки в света, благодарение на интензивния си вкус и аромат. Ползите за здравето от ментата са практически безкрайни, като се започне с факта, че има успокояващ ефект върху хроничната болка в стомаха. Помага в случай, че страдате от главоболие или мигрена, особено когато присъства под формата на етерично масло. Като се имат предвид нейните противовъзпалителни свойства, тя се препоръчва за болка, свързана с респираторни инфекции, алергии и астма. За депресия, тревожност и умора, ментата може да подобри симптомите. Можете да пиете ментов чай, да опитате ароматерапия с мента или да я прилагате локално. Важно е да го използвате редовно, като се наслаждавате на освежаващите й свойства.
В заключение, това са някои от най – добрите билки, които трябва да обмислите да използвате срещу хронична болка, депресия и безпокойство. Както сте видели, те могат да се консумират като такива, приготвени като чай или вдишвани (ароматерапия). Някои от тези билки могат да се използват директно върху кожата, имат релаксиращ ефект. Преди да потърсите друго лечение на депресията ви, помислете за тези билки; те ще подобрят симптомите ви, като ви помагат да се сбогувате както с депресията, така и с тревожността. Те също ще намалят интензивността и честотата на хроничната болка, подобрявайки цялостното ви качество на живот.

Общо
5 Билки, които лекуват хронична болка, тревожност и депресия
Заглавие
5 Билки, които лекуват хронична болка, тревожност и депресия
Описание
Някои от тези билки могат да се използват директно върху кожата, имат релаксиращ ефект.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker