Новини

5 упражнения, които може да правите вкъщи

Упражняването у дома може да бъде също толкова полезно, колкото и да ходите на фитнес

Не забравяйте да слушате тялото си и да започнете малко, постепенно да изграждате с течение на времето.
Всеки има нужда от упражнения, но не всеки има време за фитнес или аеробика, или може би просто някои хора искат да направи няколко бързи упражнения в деня за почивка от фитнес залата.

Всеки има нужда от упражнения, но не всеки има време за фитнес или аеробика, или може би просто някои хора искат да направи няколко бързи упражнения в деня за почивка от фитнес залата.

Упражняването у дома може да бъде също толкова полезно, колкото и да ходите на фитнес, стига да изпълнявате препоръчваното упражнение от 30 минути – всичко ще е наред. И така, какви са най-добрите упражнения? Ето и 5 от най-добрите упражнения, които може да правите у дома, което означава, че когато приключите с тях ще сте изпълнили препоръчваните 30 минути:
1. Подскоци
Скокове на място или скачащи жакове са по-полезни, отколкото звучат, защото изграждат издръжливост и увеличават сърдечната честота. Те ще дадат на краката пълна тренировка, защото са съсредоточени върху мускулите на бедрата и прасците. Скачайки върху малък батут, известен също като отскок, също е чудесно за стягането на краката, бедрата, корема, ръцете, дупето и по този начин се поддържа здравето на лимфната система.
Как да го направим:
Просто скачайте нагоре и надолу, 5 или 6 см са напълно достатъчни. Също така можете да опитате подхода Табата: Настройте таймера на телефона си за 4 минути. Направете 20 секундно скачане, 10 секунди почивка, 20 секунди скачане и повторете, докато достигнете до 4 минути.
2. Разтягане на гърба
Това е упражнение, което използва съпротивлението на тялото, за да упражнява мускулите на долната част на гърба и мускулите на корема.
Как да го направим:
Легнете надолу с ръцете настрани, леко и бавно повдигнете главата си към тавана, колкото ви е възможно, ако се чувствате комфортно, можете да вдигнете и краката си. Когато стигнете до вашето ограничение, задръжте така за 3 секунди и след това се върнете обратно в начална позиция. Докато подобрявате себе си с времето, увеличете времето за задържане до 5 секунди и евентуално 7 секунди. Повторете 15 пъти.
3. Лицеви опори
Това е едно от любимите на някои хора и едно от най-добрите, които можете да правите за изграждане на издръжливост, изграждане на трицепс и гърди, всичко в едно упражнение.
Как да го направим:
Легнете надолу с длани на ръцете си на ширина на раменете, като държите гърба и краката си изправени. След това се вдигнете, като бутате пода с ръцете си, а след като достигнете най-високата точка, леко се спускайте в началната позиция. Ако откриете, че това е твърде много в началото, можете да направите същото с ръцете си. Но почивайте със сгънати колене, тъй като това ще отнеме известно количество от натиска върху вашите ръце.
4. Коремни преси
Друго леко упражнение за домашни условия и чудесно за образуване на плочки, който може да искате, не само упражнявате стомашните мускули и тези на гърба, но това упражнение е чудесно за бедрата по отношение на сила и движение.
Как да го направим:
Легнете на пода със сгънати колене, краката ви трябва да са изпънати в този момент, ако имате нужда от подкрепа, можете да поставите пръстите си под нещо, което да ги спре да се движат. Използването на ръба на леглото или дивана са добри опции. Можете да поставите ръцете си зад главата си или да използвате опцията за улеснение, при която кръстосвате ръцете си над гърдите. След като го направите веднъж, вдигнете тялото си към коленете и след като достигнете ограничението си, бавно се отпуснете в начална позиция.


Тъй като това упражнение може да причини доста напрежение на гърба, не го правете, ако мислите, че може да се нараните.
5. Клякания
Това може да ви изглежда много просто като упражнение, но прави чудеса за оформянето на бедрата и дупето, не само това, но и е още едно упражнение, което естествено увеличава издръжливостта.
Как да го направим:
Застанете с изправен гръб, а краката ви трябва да са на ширината на раменете, след това сгънете коленете си, клякайте колкото можете като избутвате бедрата и издърпайте назад. Продължете, докато достигнете до най-ниската точка, починете си за 1 секунда и след това се върнете обратно в началната позиция.
Има няколко начина да направите това упражнение, затова експериментирайте, за да намерите позицията на ръката, която ви е най-удобна. Ето няколко опции:

1. Нормално – задръжте ръцете си успоредно на пода пред вас.
2.С тежести – задръжте 2 тежести и поставете ръцете си върху раменете.
3.С Тежести + Нормално – задръжте една тежест пред вас.
4.Стъклена чаша – задръжте тежест точно под брадичката си, закрепете стомашните мускули, продължете с нормалните движения на спускане.
Както можете да видите, всички тези упражнения не изискват оборудване, дори теглото по време на клякането може да се направи с помощта на всичко, което се намирате в дома ви, стига предмета да е лесен за хващане и да няма вероятност да се разбие на парчета, ако случайно падне.
Можете да преминете през всички тези упражнения и просто да направите няколко повторения от всеки от тях, или можете да правите няколко повторения, ако имате време. Направете го част от ежедневието си като нещо, което правите по едно и също време всеки ден.
Не забравяйте да слушате тялото си и да започнете малко, постепенно да изграждате с течение на времето.

Общо
5 упражнения, които може да правите вкъщи
Заглавие
5 упражнения, които може да правите вкъщи
Описание
Упражняването у дома може да бъде също толкова полезно, колкото и да ходите на фитнес.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker