Новини

50 снимки на ученици красят стаи в Тубдиспансера

Снимките са дело на 16 момичета и момчета от 10 до 12 клас

Фотографии - ученици.
В Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания в Русе беше открита изложба със снимки на русенски ученици.

В Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания в Русе беше открита изложба със снимки на русенски ученици. 50 фотоси на цветя са изложени в коридора, столовата и болничните стаи, за да направят интериора по-цветен, като част от лечебната терапия на пациентите с белодробни заболявания.
Болницата е единственото специализирано лечебно заведение в региона за извънболнична и болнична помощ, в което се издирват, диагностицират, периодично наблюдават и лекуват болни с туберкулоза и хронични и неспецифични белодробни заболявания във всички възрастови групи.
Заведението е основна структурна и фунционална едицина, осъществяваща контрола на туберкулозата и животозастрашаващите неспецифични белодробни заболявания като ХОББ, хроничен бронхит, белодробен емфизем, бронхиална астма, пневмонии, бронхопневмонии, белодробни абсцеси и плеврални изливи.
В ДКБ се извършват – консултативни, първични и вторични специализирани прегледи на деца и възрастни с остри и обострени хронични неспецифични заболявания; диспансерно наблюдение на болни с активна и неактивна форма на белодробна туберкулоза и ХНБЗ; лечение на туберкулозата по Национална програма за борба с туберкулозата- в поддържаща фаза на лечение; профилактични (скринингови) прегледи на рискови групи.
Снимките са дело на 16 момичета и момчета от 10 до 12 клас, които в продължение на месец и половина участваха в курс по фотография за начинаещи, ръководен от фотографа Александър Карчински. Обучението се реализира по проект „Подобряване на визуалната култура чрез фотография”, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и BH – социален проект на Еконт по програма „Знание и растеж“.
Темите на курса включваха: устройство и настройки на фотоапарата, създаване на композиция, практически упражнения с професионална фотографска техника, обработка на снимки. Визуалното въздействие на кадрите също е било важен акцент от обучението.
Младите фотографи представиха творбите си и споделиха наученото по време на курса. Те изразиха и желанието си да продължат да се занимават с фотография. Гост на изложбата беше Изпълнителният директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ г-жа Елена Минкова. От името на екипа на Фондацията и ВН-социален проект на Еконт тя поздрави младежите за успешното приключване на курса и им пожела да не спират да търсят доброто и красивото в обкръжаващия ги свят.

Общо
50 снимки на ученици красят стаи в Тубдиспансера
Заглавие
50 снимки на ученици красят стаи в Тубдиспансера
Описание
Снимките са дело на 16 момичета и момчета от 10 до 12 клас.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker