Новини

7 съвета за здраве през лятото

През лятото също трябва да се погрижим за нашето здраве
През лятото също трябва да се погрижим за нашето здраве

Топлото време е забавно. Но със забавлението на слънце не може да се прекалява и определено не само през зимата, но през този сезон трябва да внимаваме за нашето здраве.

За да се уверите, че насладата от топлото време няма да се превърне в дехидратация, слънчево изгаряне, изтощение от топлината или по-лошо, тук ще опишем няколко ваканционни и летни здравни съвети, за да сте в безопасност и здрави докато работите, играете или почивате в горещото време.

1. Пийте много вода. Когато топлината и влажността е висока, можете бързо да се дехидратирате. Жаждата на вашето тяло не е много точен механизъм и става все по-ненадежден с възрастта. По времето, когато повечето от нас чувстват жажда, ние сме вече повече или по-малко дехидратирани. Това е особено важно в топлото време, трябва да се пият по 8 чаши вода на ден.

2. Защитете очите и кожата си. Носете слънчеви очила и слънцезащитни продукти за предпазване,на очите и кожата от опасните ултравиолетови лъчи на слънцето. Слънчево изгаряне, може да доведе до рак на кожата. Така че носенето на защитно облекло и слънцезащитен крем с най-малко един слънцезащитен фактор (SPF) 15е важно. За облекчение на слънчево изгарянеможе да използвате, алое вера гел. Бял оцет може да помогне за облекчаване на болката.

3. Победете топлината. С повишаването на температурите, тялото ви работи извънредно, за да се охлажда. Всяка открита дейност на висока температура е физически стрес и може да доведе до топлинен удар. Носете леки, свободни дрехи и не прекалявайте. Пълен хранителен профил, който включва на витамин В, цинк и антиоксиданти като витамин С, витамин Е и каротеноиди ще засили имунната ви система и ще помогне на борбата със стрес, алергени и токсини.

4. Баланс на дейност с почивка. Слънцето и топлото време предразполагат към цяла смесица от дейности. Но не се насилвайте отвъд физическите си граници,не се пренапрягайте със спорт. Планирането на времето за почивка и отпускане е задължително в дневния ви график, следобедна дрямка, когато е необходимо.

5. Потене. Едно от последствията на топлината е пот. Дори и когато отивате пеша до колата си в изключително висока температура се предизвиква тази малка солено мъниста пот, под мишниците и на лицето си. Тъй като потенето ви кара да губите ценни минерали, дръжте електролитите си в баланс с получаване на много минерали от пресни плодове, зеленчуци и хранителни добавки.

6. Не използвайте “ грил“ в много топло време. Произведените от печене канцерогени могат да увеличат риска от рак. Проучванията показват, че след скара, с антиоксиданти като витамините С, Е и каротеноиди може да се предложи защита срещу вредни те от печеното канцерогени.

7. Яжте умно и здравословно. Екскурзии и пикници през лятото могат да бъдат огромно изкушение, но бъдете разумни.Нездравословната храна може да унищожи вашето забавление през лятото. Пазете енергията си чрез ограничаване от сладки и мазни храни и се фокусирайте върху летните пресни плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Източник:https://www.pharmacy-bg.com/

Общо
7 съвета за здраве през лятото
Заглавие
7 съвета за здраве през лятото
Описание
Топлото време е забавно. Но с забавлението на слънце не може да се прекалява и определено не само през зимата, но през този сезон трябва да внимаваме за нашето здраве.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker