Деца и родителиНовини

9-годишен талант, участвал в Campus Barcelona, започва тренировки в Барса

9-годишен талант, участвал в Campus Barcelona, започва тренировки в Барса
9-годишен талант, участвал в Campus Barcelona, започва тренировки в Барса

Един от големите клубове в света – Барселона, си хареса българче, което в две поредни години е част от проекта Campus Barcelona.

Георги Александров Ангелов тренира футбол в Славия от 3 години и е набор 2008 г.
Треньор на терените край басейн „Спартак“, където е базата на най-малките възрасти в „белия“ клуб, му е Николай Николов
Първият турнир, в който участва Георги с неговия отбор е „Иван Славков“, игран на националния стадион „Васил Левски“. Славия спечели трето място.
В две поредни години неговата възраст печели първо място у нас, а треньорът Николай Николов го налага като плеймейкър, който да атакува от втора позиция.
Преди повече от година семейството на Георги научава за инициативата Campus Barcelona от фейсбук страницата на кампуса и се свързва с организаторите.

Гого с треньора си
Гого с треньора си Николай Николов

Няма нужда от уточнението, че любимият му отбор на малкия голмайстор е Барселона, любимият футболист – Христо Стоичков, който активно подкрепя и помага за проекта и в двете години на провеждането му.
Целта на родителите е детето им да получи голямо вдъхновение, докосвайки се до магията на Барса. В началото те не осъзнават, че всъщност трасират път за развитието му като футболист.
Цялото семейство и треньорът му от Славия са с него в Барселона миналото лято. По време на тренировките с Campus Barcelona 2016, детето прави силно впечатление на треньорите от Барса. Той е трудолюбив, изпълнителен, отборен играч, дисциплиниран, с лидерски качества, упорит, взима бързи решения. Играе и с ляв крак, и с десен, без да се притеснява.

Георги е извоювал много победи с отбора си
Георги е извоювал много победи с отбора си

В края на тренировъчната седмица, наред с раздаването на сертификатите от клуба, добра оценка за работата си получиха няколко деца в кампуса. А към Георги бе отправена и покана да се пробва на ежегодните тестове за прием в Школата на Барселона (FCBEscola), като шансът му за успех беше много голям, според мнението на треньорите от каталунския клуб.
От страна на организаторите на Campus Barcelona, Гого и семейството му получиха пълно съдействие по отношение на кандидатстване и попълване на документи. Техни представители го придружиха и на самите проби през март и април тази година.
Деца от цял свят минаха тестове за групите в неговия набор. От 1000 кандидата, опитните очи на специалистите в Барса избраха 100. Конкуренцията бе огромна.


Училището на Георги в Барселона вече е избрано – т.нар. футболно училище „Lleo XIII“, намиращо се под билото на хълма Тибидабо в Барселона. То има специални отношения с клуба. Там са учили бъдещи звезди като Андрес Иниеста, Виктор Валдес и Сержи Роберто. В някои случай учители от училището ходят в академията на Барса – „Ла Масия“, за да преподават там.
На изпращане, сьотборниците му от Славия надписаха фланелка на „белите“ с имената си и послание, че ще е винаги един от тях.
Треньорът Николов, който го придружи и тази година на Campus Barcelona, му врьчи екипа на последната тренировка на „Миниестади“ в Барселона, в края на кампуса.
Това се оказа първата стъпка на Гого към клуба, а колко още ще извърви… през „Ла Масия” или чак до „Камп ноу”…
Времето ще покаже.

Общо
9-годишен талант, участвал в Campus Barcelona, започва тренировки в Барса
Заглавие
9-годишен талант, участвал в Campus Barcelona, започва тренировки в Барса
Описание
Един от големите клубове в света - Барселона, си хареса българче, което в две поредни години е част от проекта Campus Barcelona.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker