Новини

90 възрастни тежко болни хора получиха подкрепа от Каритас Русе

По повод 11 февруари – Световен ден на болните, 30 възрастни болни хора, потребители на Центъра за домашни грижи в Белене, получиха картички с послания, изработени от деца и младежи от Център за социална рехабилитация и интеграция „Св. Винкенти“.

В с. Малчика и Левски 50 тежко болни бяха зарадвани с пакети с хранителни продукти. Енорийският отговорник на Каритас в Малчика – Нина Алексиева, заедно с местни доброволци на организацията, посетиха домовете на самотните възрастни хора, за да разнесат пакетите с трайни хранителни продукти и най-вече за да ги изслушат и да им вдъхнат надежда.

В Русе, благодарение на енорийския свещеник отец Валтер и Даринка Калапиш – представител на Каритас Русе, 10 пакета с хранителни продукти достигнаха до най-нуждаещите се семейства.

На 11 февруари Католическата общност по света отбеляза Световния ден на болните, учреден от Папа Йоан Павел II през 1992 г. Това е денят, в който си спомняме за милионите болни по света, както и за хората, които полагат грижа за тях. Сътрудниците на Каритас ежедневно посещават възрастни и болни хора, като им оказват не само здравни грижи, но им предлагат и излушване и разбиране, зачитайки тяхното достойнство.

Общо
90 възрастни тежко болни хора получиха подкрепа от Каритас Русе
Заглавие
90 възрастни тежко болни хора получиха подкрепа от Каритас Русе
Описание
30 възрастни болни хора, потребители на Центъра за домашни грижи в Белене, получиха картички с послания.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker