Новини

Алекс Тоткова и Ники Русев – победители в държавното първенство по скално катерене

В края на миналата седмица на скалите край село Пепелина, Русенско се събраха катерачи от цялата страна на 10-ата юбилейна катерачна среща. Целта на тези събития е да популяризират някой нов обект за катерене в страната, с което косвено се подпомага икономически и съответното най-близко населено място. Освен това, те са и държавни първенства по скално катерене.

Тази година участваха близо 60 катерачи, като сред публиката имаше ветерани от Русенско – край с традиции в този спорт. Именно на скалите край Русе е използвано за първи път в България алпийското въже за катерене.

Маршрутите бяха подготвени от алпинистите и катерачи Николай Петков, Ивайло Радков – Фазата, Теодор Кисимов-Тео, Теодор Стойчев-Тонката, Венцислав Костов, Дойчин Боянов, Стефан Стоянов и Мартин Мартинов. Част от тях са от Русе и оказаха незаменима помощ в организацията на събитието, а разработването на туровете дава възможност катеренето в региона да продължи да се развива.

Класирането беше основано на брой точки, които всеки маршрут носи като степен на трудност, като участниците сами избираха колко и кои линии да преминават. Победиха Алекс Тоткова и Николай Русев – и двамата от Пловдив, и двамата – състезатели на клуба по катерене към НСА. На второ място се класираха Слав Киров – клуб „Алтиус“, София, и Юлия Керемедчиева – „Трапезица“, Велико Търново. Трети са Росен Руев – НСА, София, и Десислава Христова -„Планинец“, София.

Участниците събираха разделно отпадъците и оставиха скалите така, както ги завариха.

Общо
Алекс Тоткова и Ники Русев - победители в държавното първенство по скално катерене
Заглавие
Алекс Тоткова и Ники Русев - победители в държавното първенство по скално катерене
Описание
Тази година участваха близо 60 катерачи, като сред публиката имаше ветерани от Русенско - край с традиции в този спорт.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker