НовиниСпециалистите за АкваСорс

Алфредо Колебро: Искам да съм! А не искам да имам

Успешните хора мислят различно и вярват в себе си, казва
авторът на бестселъра „Това трябва да се промени”

alfredo colebro
Алфредо Колебро

Алфредо Колебро е международен оратор и лектор в Мексико, САЩ, Панама, Еквадор, Колумбия и Испания, а каузата му е да помогне на хората да подобрят качеството си живот. Той води мотивационни курсове за личностно развитие и лидерство, помага на комапании да подобрят маркетига, продажбите и комуникациите си. Автор е на бестселърала „ESTO TIENE QUE CAMBIAR“ („Това трябва да се промени“), в който става дума за освобождаването от робството, което сме си наложили в своята работа, компания, дом и взаимоотношенията ни като цяло. Той е основател и изпълнителен директор на SalesPartners Latin America.

Искам да съм! А не искам да имам…къща, кола, голяма банкова сметка и т.н. Парите не купуват живот! Важно е да осъзнаеш кой си и какво искаш и да го правиш с етика, концентрация, мъдрост и страст, да не забравяш да бъдеш щедър. Не е достатъчно да искаш, трябва да правиш нещо! Това са съветите на Алфредо Колебро, един от хората, които смятат, че светът може да бъде много по-добро място за живеене, ако повече жители на тази планета разберат тези простички истини.

Тайната на успеха се крие в модела на поведение
това е безотказна рецепта, убеден е Алфредо Колебро. Ако например винаги си мислиш, че ако направиш това, ще се провалиш, или пък ако кажеш нещо, околните ще ти се смеят, то задължително ще се случи, разсъждава съветникът на най-успешните бизнес начинания в Америка. Подобно на много психолози, Колебро твърди, че редица от проблемите на човека се крият в неговото подсъзнание, където са „записани” погрешни поведенчески модели, наготово получени от родителите, училището, обществото. Именно този подсъзнателен гласец, ни кара да вземаме едно или друго решение, така че на практика той контролира живота ни, казва лекторът. Колебро цитира известната истина, че на практика човек използва само 10 % от съзнанието си, а 90 % от действията му се мотивират от вътрешния му глас или подсъзнанието. Затова е толкова важно, подчертава той, да се преборим с това „дяволче” в себе си.

Младите напускат България, тук всичко е много зле– политиците, държавата, няма възможност за бизнес, това е първото, което чух, когато слязох на ваша земя, продължава Алфредо Колебро. Мисля, че това е дълбоко погрешно, защото то се проектира в подсъзнанието, създава модели на поведение, които ви вкарват в задънена улица, споделя той. Според него у нас има много възможности, които просто не се използват, защото хората не вярват, че могат да променят нещо с усилията си. Авторът на „Това трябва да се промени” съветва , че е важно да вярваме в идеите си, да не ги оставаме на абстрактно ниво, а да им даваме живот, като ги превеждаме на езика на фактите.

stastlivi-hora
Ако искаш да си богат и щастлив, трябва да си себе си

Ако искаш да си богат и щастлив, трябва да си себе си!
това е другият крайъгълен камък във философията на Колебро. Според мексиканеца човек обикновено се заблуждава, като си мисли, че проектираното върху екрана е той, че там е неговият живот. Вие не сте екран, а самият проектор – какво ще проектирате зависи от вас, обяснява тезата си Алфредо Колебро. Така че като промените проектора, ще промените живота си, казва той.
Истински богатите хора всъщност имат духовен живот, твърди Колебро. Те имат широк контекст, неуспешните, тези, на които все не им върви, се свиват в малкия си контекст. Човечето в тяхната глава винаги им казва: „Стой тука и не мърдай!” – обяснява тезата си Алфредо. За разлика от тях успешните не се страхуват да живеят в големия свят. Колебро дава пример с чашата и каната. Ако ви попитам кое по-важно, съдържанието или съдът, със сигурност, повечето по инерция ще отговорят – съдържанието, но ще сгрешат. Защото колко вода можете да налеете в чашата и колко в каната?-пита Колебро. Отговорът е ясен, а изводът е вас. С други думи съветът е да имаме кауза и ценности, да вярваме в нея и себе си и да не се плашим от вътрешния си страх, а да направим така, че да станем по-големи. Защото колкото си по-голям, също като съда, можеш повече да събереш и повече да дадеш, обобщава човекът, който променя света. И един последен съвет от него: „Мислете различно, ако трябва да ловите пеперуди, направете градина!”

Общо
Алфредо Колебро: Искам да съм! А не искам да имам
Заглавие
Алфредо Колебро: Искам да съм! А не искам да имам
Описание
Успешните хора мислят различно и вярват в себе си, казва авторът на бестселъра „Това трябва да се промени” Алфредо Колебро
Автор

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker