Новини

Алисе Муртезова направи дарение за храма в Ново село

Господ закриля всички, заяви административният директор на „Медика Русе“

На един от първите пролетни празници – Тодоровден, Алисе Муртезова, административен директор на болница „Медика Русе“ гостува в русенското Ново село. Тя присъства на празничната служба, отслужена от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум в местния храм „Св. Пророк Илия“. 

При разговор с кмета на населеното място, г-жа Муртезова научи, че олтарът на повече от 150-годишния храм е пострадал при голямото земетресение през 1977 г. и се нуждае от реставрация. Придържайки се към същността си да подкрепя благородни каузи, тя се включи в набирането на средства с парично дарение. „Господ закриля всички, трябва да помогнем на тези, които са избрали да го почитат в този храм“ – заяви Алисе Муртезова. 

Кулминацията на празника бе възстановеният ритуал „Захранване на конете“, който се провежда за здраве. Пред храма силните животни бяха нагостени със зърно и със специално осветена за тях пита.  

Загърбили за малко притесненията и тревогите, хората носеха на лицата си усмивки и вяра в по-добро и по-здраво бъдеще. Заредена с положителни емоции и с мъничко тъга, че празникът приключи Муртезова напусна селото с думите: „Днес беше моят ден! Заради такива моменти се чувствам напълно удовлетворена, че участвам в предизборната кампания. Старите традиции и сплотените общности ме зареждат със сили.  Благодаря за честта, че ме направихте част от Вашия празник!“

Заедно с Алисе Муртезова празникът уважиха Бедрос Пехливанян, проф. Михаил Илиев и Кремена Кръстева.

Общо
Алисе Муртезова направи дарение за храма в Ново село
Заглавие
Алисе Муртезова направи дарение за храма в Ново село
Описание
Господ закриля всички, заяви административният директор на „Медика Русе.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker