Новини

Алое вера е източник на 7 от 8-те незаменими аминокиселини

Сокът от уникалното растение допринася за здрави черва, подпомага отслабването

Алое вера - уникално растение, с широки терапевтични свойства.
Алое вера може да осигури 7 от тези 8 незаменими киселини, а като цяло съдържа 18 от 20-те аминокиселини.

Алое вера е уникално растение, с широки терапевтични свойства. Лепкавата прозрачна пулпа на растението е налична в търговската мрежа под формата на гел, латекс или сок. Пулпата е почти 99% вода, а в останалия 1% се включват повече от 75 хранителни вещества, които допринасят за различни ползи за здравето. Освен всичко друго еценен помощник при отслабване.

Лечебната сила на Алое вера:
Когато се прилага външно, успокоява изгаряния, рани и различни дерматологични проблеми като суха кожа, псориазис, екземи и обриви.
Когато се пие, облекчава чревни възпаления, запек, стимулира храносмилането и действа като средство за отслабване.
Растението е богато на витамини A, B комплекс, C, E и фолиева киселина. В него се съдържат минералите натрий, калий, калций, цинк, желязо, мед, магнезий, манган и хром. Алоето е богато на важни за човека аминокиселини. Човешкото тяло се нуждае от 20 аминокиселини, от които 8 организмът не може да синтезира сам и и разчита на външни хранителни източници, за да си ги набави. Затова тези аминокиселини се наричат незаменими. Алое вера може да осигури 7 от тези 8 незаменими киселини, а като цяло съдържа 18 от 20-те аминокиселини.
От изключително значение за лечебните свойства на растението са енизимите, които се съдържат в него. Ензимите играят жизненоважна роля в поддържането на оптимална чревна флора. Пазят здравето на храносмилателната система и ограничават възпаленията. Полифенолите са естествени химикали в Алое вера. Те са антиоксиданти, които предпазват ДНК и клетъчните мембрани от мутации, на което основно се дължат техните фармакологични свойства. Бета-ситостерол, флавоноиди и сапонис са само част от тях от полифенолинет в Алое вера.


Те имат не само антиоксидантни, но също противовъзпалителни и антимикробни свойства.
Като цяло, затлъстяването не влияе добре на нашия живот. С всеки изминал ден все повече и повече хора се оплакват от наднормено тегло. Нездравословното хранене, заседналият начин на живот, хроничният стрес и безпокойството – всички тези фактори са отговорни за глобалната епидемия „свръхкилограми“.
Когато Алое вера попадне в храносмилателния тракт, той абсорбира водата, за да се превърне в обемист гел. Тази гъста смес се движи надолу, свързва различни токсини – непреработена храна, лоши микроби, холестерол, трансмазнини, наситени мазнини – заедно, за да може храносмилателният тракт да ги преработи и токсините да бъдат изхвърлени. Желеобразният обемист гел от Алое вера създава усещането за пълнота, така може да сме сигурни, че няма да преядем.
Алое вера е известно, че действа и като слабително. Облекчава запек и гарантира гладки движения на червата за детоксикация и ускорява процеса на храносмилането като цяло.
Другата полза е, че Алое вера стимулира производството на колаген в човешкото тяло. Колагенът е вид протеин, който подпомага растежа на мускулите. Той гарантира, че в долните черва не остава храна за по-дълъг период. Алое Вера поддържа нивото на кръвната захар.
Растението действа като пробиотик в червата. Пробиотиците са от съществено значение за разграждането на сложни храни като въглехидрати, протеини и мазнини и подпомагат храносмилането. Те подобряват усвояването на калция и други микроелемнти, синтезират витамините К, В12 и фолиева киселина.
Алое вера за отслабване
Алое Вера ускорява метаболизма на тялото чрез увеличаване скоростта на разхода на енергия. Това предполага по-висока степен на изгаряне на калории и по-малко натрупване на мазнини по тялото.
Лечебната течност от Алое вера може да се консумира натюр или да се смеси с вода или плодов сок по избор. Към сока от Алое може да се добави и мед. Медът не само че добавя полезни ензими, витамини и минерали, но за разграждането му е необходима повече енергия, което е добър вариант, ако целта ни е да отслабнем. Използването на Алое вера за загуба на тегло е страхотно, когато е съчетано със здравословна диета. Не само, че ще свалите килограми, но редовната консумация на тази лечебна растителна храна ще подобри цялостното ви състояние.
Не вземайте големи дози Алое вера, защото това може да доведе до диария, дехидратация и крампи. Започнете с малко количество и постепенно увеличавайте дозата. Приемайте го с най-малко 8 до 10 чаши вода на ден.

Общо
Алое вера е източник на 7 от 8-те незаменими аминокиселини
Заглавие
Алое вера е източник на 7 от 8-те незаменими аминокиселини
Описание
Сокът от уникалното растение допринася за здрави черва, подпомага отслабването.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker