Новини

Балет „Импулс“ с две награди от международен танцов фестивал

Мери-Ан Савова от МГ „Баба Тонка” стана „Мис Фестивал“

Балет „Импулс“ с две награди от международен танцов фестивал.
Балет „Импулс“ с две награди от международен танцов фестивал.

От 11 до 14 юли, балет „Импулс“ при Общински младежки дом – Русе, участва в международен младежки танцов фестивал „Среща с традицията” в Монтекатини Терме – Флоренция, Италия. Във фестивала имаше състави от: Франция, Италия, Русия, Литва, Латвия, Грузия и Армения.
Русенските младежи се представиха с два спектакъла: „Духът на България” и „Огън и лед”. Организаторите ги отличиха с купа за представянето им, а ръководителката Петя Бонева с плакет за хореография. Балет „Импулс” получи право на директно участие в следващ фестивал, без да минава предварителна селекция.
Втората вечер се проведе конкурс за „Мис Фестивал”, на който представители от различните групи трябваше да изпълнят по един солов танц и да отговарят на въпроси в областта на танцовото изкуство. Призът спечели ученичката от МГ „Баба Тонка” – Мери-Ан Савова.
В свободното време на програмата, русенските младежи посетиха Болоня, Флоренция, Пиза, Милано и Венеция. Създадоха нови контакти с различни групи и състави, получиха покани за участие в различни фестивали. Младежи и родители изказват голяма благодарност към Фондация „Русе – град на свободния дух”, с чиято финансова подкрепа беше осъществено участието във фестивала.

Общо
Балет „Импулс“ с две награди от международен танцов фестивал
Заглавие
Балет „Импулс“ с две награди от международен танцов фестивал
Описание
Мери-Ан Савова от МГ „Баба Тонка” стана „Мис Фестивал“.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker