Новини

Заради гръмнал мотор на белия SIN R1 – нашият отбор излезе с резервен болид

Принцът на Холандия е пилот на „София Кар Моторспорт” в Белгия

Sin R1
Гръмнал мотор извади от пистата белия SIN R1 по време на втората свободна тренировка онзи ден в поредния кръг от Европейските серии в СПА, Белгия.

Гръмнал мотор извади от пистата белия SIN R1 по време на втората свободна тренировка вчера в поредния кръг от Европейските серии в СПА, Белгия. Собственикът на нашия отбор и създателя на спортния ни автомовил с греховно име- Росен Даскалов, потвърди, че е невъзможно белият Син да продължи състезанието.
Добрата новина е, че от щаба на GT4 са разрешили резервният жълт SIN R1 да замести повредения, но тъй като квалификацията бе в 17:20 българско време онзи ден, отборът ни не успя да вземе участие. Затова на състезанието, което започна в 13:35 ч. българско време вчера, отборът на „София Кар Моторспорт” стартира от последна позиция, с пилоти – принцът на Холандия Питър Кристиан Ван Оранйе и Тим Коронел.
Тим Коронел е холандски пилот, започнал състезателна си кариера през 1994 г. на 22 години в Dutch Citroën AX Cup. От 2009 до 2015 г. се състезава в Рали Дакар със своя брат близнак Том Коронел. В последното издание на Рали Дакар участва в соло класа и зае 35-а позиция със своето бъги. Връх в участието на Тим Коронел е победата в клас „соло“ на рали Дакар 2010.
През 2013 Тим Коронел пилотира GT4 автомобил на пистата в Зандворт. След това Коронел се фокусира главно върху своята страст Рали Дакар. През 2016 г. се завръща в Европейските GT4 серии в първия кръг от сезона на пистата Монца (Италия), заедно с Петер-Кристиан Ван Оранйе с BMW M3 GT4.
Петер-Кристиан Ван Оранйе, член на холандското кралско семейство, вече има опит със Sin R1 GT4 – той бе част от отбора във втория кръг от шампионата през 2016 г., заедно с Хендрик Щил на пистата в Зандвоорт, Холандия. Моторспортът е неговата страст. Кариерата си като състезател започва през 2005 г. Има две победи в клас GT4 през последните години, както и няколко втори и трети места.

Общо
Заради гръмнал мотор  на белия SIN R1 - нашият отбор излезе с резервен болид
Заглавие
Заради гръмнал мотор на белия SIN R1 - нашият отбор излезе с резервен болид
Описание
Принцът на Холандия е пилот на „София Кар Моторспорт” в Белгия.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker