Новини

„Бейкър стрийт“ изкушава с еклери по своя рецепта

Специални здравословни брашна и уникални питки за бургери попълват асортимента на малкото магазинче в центъра на града 

Ако сте любители на изисканите френски десерти, можете да доставите наслада на сетивата си със занаятчийските еклери на малката пекарна „Бейкър стрийт“. В нейното магазинче на ул. „Асен Златаров“ 6 ще откриете тези кулинарни бижута, които са произведени с много любов и само с истински качествени продукти.

За разлика от масово разпространените в местата за бързо хранене, тези са приготвени с квас и растително масло.

Тестото за тях се прави от бяло брашно с добавка на лимец или спелта. Използват се прясно мляко, яйца и шоколад, бял или кафяв. Не се допуска ползването на ерзац материали  – на прах или замразени, защото собственикът на пекарната Любомир Джеков има респект към клиента. Издава, че кремът се приготвя по уникална собствена рецепта, при която не се добавя захар, защото сладостта на шоколадовата глазура е напълно достатъчна. Резултатът е превъзходен вкус, който напълно оправдава името на сладкиша еклер, което в превод от френски означава мълния, светкавица.

„Бейкър стрийт“ приготвя и занаятчийски питки за бургери.

Малката пекарна има още с какво да изненада и да плени нашия вкус.  „Бейкър стрийт“ приготвя и занаятчийски питки за бургери. За разлика от масово разпространените в местата за бързо хранене, тези са приготвени с квас и растително масло. Важното е да знаете, че те са направени от качествени здравословни брашна – бяло, в което са добавени и някои от специалните брашна от бял трън, коноп, черен кимион, лешниково, кайсиево, тиквено, ленено или сусамово. С такава добавка питките придобиват отличен и интересен вкус, при това засищат много повече от обикновените питки за бургери. 

Брашната от бял трън, коноп, лешниково, кайсиево, тиквено, ленено и сусамово съдържат полезни вещества и затова са отлично средство за балансирано хранене, за профилактика.

В старанието си да отговори на интереса и предпочитанията на клиентите си, Любомир Джеков непрекъснато се стреми да разнообразява асортимента си. Затова ако сте от хората, които мислят, че тялото е храм, а храната, което вкарваме в него, е горивото, което поддържа божествения огън в него, е добре да погледнете и към специалните брашна, които се предлагат в магазинчето му. Всички те се доставят от определени производители с гаранции за високо качество и максимално запазване на качествата им. Брашната от бял трън, коноп, лешниково, кайсиево, тиквено, ленено и сусамово съдържат полезни вещества и затова са отлично средство за балансирано хранене, за профилактика. Добавят се към различни ястия, салати, кисело мляко или към тестени произведения, което им придава уникален вкус. Вече споменахме, че в пекарната те се влагат при производството на някои видове хляб и в питките за бургери. Любомир обаче смята, че някои от тях, ако се добавят към тестото на еклерите, ще им придадат още по-изискан вкус, така че предстои и този експеримент.  

От края на миналата година хлябът и питките вече се пекат според най-модерната технология – етажна подова пещ с парогенератори и с пруфер

От  „Бейкър стрийт“ можете да закупите и пълнозърнести брашна. Тези от лимец и спелта се мелят в собствена каменна мелница.  Тя смила зърната бавно, без да ги загрява и по този начин максимално запазва полезните им съставки, обяснява Джеков. И пояснява, че е закупил тази машина, защото целта му е да предлага прясно брашно.

От края на миналата година хлябът и питките вече се пекат според най-модерната технология – етажна подова пещ с парогенератори и с пруфер.  Любомир Джеков обяснява, че тази техника му позволява по-качествено изпичане и по-голяма трайност на крайния продукт. Благодарение на настройките може да се зададат няколко различни начини на изпичане. Тя е закупена чрез банков заем, предназначен за подпомагане на микро и новосъздадени фирми. Чрез него пекарната вече разполага и с нова модерна тестомечка, което води до увеличение на капацитета на производство. Любомир Джеков е от производителите, които смятат, че ако искаш да вървиш напред, непрекъснато трябва да се развиваш и да инвестираш. Затова следващата му стъпка е да открие и оборудва нов обект в Русе, който да отговаря на новите му възможности. Смята да закупи и товарен автомобил за доставки и зареждане в града и извън него. Казва, че отново ще разчита на банков заем. Амбицията му е да спечели нови пазари у нас, а в недалечна преспектива и румънския пазар.

Общо
 „Бейкър стрийт“ изкушава с еклери по своя рецепта
Заглавие
„Бейкър стрийт“ изкушава с еклери по своя рецепта
Описание
Специални здравословни брашна и уникални питки за бургери попълват асортимента на малкото магазинче в центъра на града.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker