Новини

Безплатни онлайн консултации с водещ детски онколог на 1 април

Проф. д-р Фунда Чорапчиоглу, специалист по Детска онкология от болници Acibadem, ще проведе безплатни онлайн консултации за пациенти от България на 1 април 2021 г. Проф. Чорапчиоглу е един от най-търсените специалисти за лечение на онкологични заболявания в детска възраст в Турция, лекувала успешно повече от 2000 деца от цял свят, включително и България, и обучила над 100 педиатри. От консултациите могат да се възползват родителите на деца с онкологични диагнози, които се интересуват от второ медицинско мнение или от възможностите за диагностика и лечение.

Ракът в детска възраст е сравнително рядка диагноза. По данни на Световната здравна организация, честотата му варира между 50 и 200 на милион деца по целия свят, а като дял представлява между 0,5% и 4,6% от всички видове рак. Видовете рак, диагностицирани в детска възраст, са различни от тези при възрастните: най-често срещани са различните видове левкемия, мозъчни тумори, лимфоми, следвани от някои солидни тумори. Симптомите често са неспецифични, което ги прави трудни за откриване в ранен етап, когато лечението по-лесно и най-успешно.

Заради относително ниската честота на онкологични заболявания при децата, тяхното диагностициране и лечение трябва да се извършва в специализирани центрове, които разполагат с достатъчно опит и познания, за да постигнат добри резултати. С навременно и правилно лечение, средно 80% от случаите на рак в детска възраст са лечими, като успеваемостта надхвърля 90% при някои видове лимфоми, по думите на проф. Фунда Чорапчиоглу.

Онлайн консултациите на 1 април ще се проведат по медицински документи, с предварително записване на тел. 02 851 12 28 (Офис София); +90 538 274 13 24 (на български език, с Viber и Whatsapp) или на мейл адрес bulgaria@acibadem.com.

Общо
Безплатни онлайн консултации с водещ детски онколог на 1 април
Заглавие
Безплатни онлайн консултации с водещ детски онколог на 1 април
Описание
С навременно и правилно лечение, средно 80% от случаите на рак в детска възраст са лечими, като успеваемостта надхвърля 90% при някои видове лимфоми, по думите на проф. Фунда Чорапчиоглу.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker