Новини

Благотворителна кампания ще събира пари за нов дефибрилатор за Онкодиспансера

Перфекционизмът изморява, уаби-саби успокоява душата

Съвременните тенденции в дизайна – както в модата, така и в интериора – по много интуитивен начин претворяват философията уаби-саби.
Благотворителна кампания за закупуване на дефибрилатор за Онкодиспансера в Русе стартират хората, които стоят зад идеята Уаби Саби.

Благотворителна кампания за закупуване на дефибрилатор за Онкодиспансера в Русе стартират хората, които стоят зад идеята Уаби Саби. Преди около 700 години японските благородници възприемат идеята, че да търсиш красота в несъвършенството е път към просветлението. Възниква понятието уаби-саби (не трябва да се бърка с уасаби) в противовес на китайския императорски перфекционизъм.

Думата „уаби“ се асоциира със скромност и неразточителност, с изтънчена оскъдност, породена от безразличието към охолството и показността. „Саби“ пък е чувство на префинена меланхолия заради преходността на света.
Съвременните тенденции в дизайна – както в модата, така и в интериора – по много интуитивен начин претворяват философията уаби-саби. Каква е нейната естетика? Тя работи с органични материи и материали, които остаряват благородно по време на използването им и притежават по някакъв начин свой собствен живот. Не се цели предметите да са гладки, чисти и завършени, а донякъде да са сякаш недообработени и несъвършени.

Перфекционизмът изморява, уаби-саби успокоява душата, като напомня, че всичко е преходно и животът е процес на разруха.
Благотворителната акция стартира на 18 юли и ще е с продължителност 67дни до 22 септември. Датата не е случайна – това е рождената дата на Нелсън Мандела и е обявена от ООН през 2009 за международен ден на доброто, в който всеки жител на планетата е призован да отдели 67 мин за благотворителна дейност, за да стане светът по-добро място за живот.
Пренесено на наша територия – екипът на Уаби Саби кани русенци и гостите на града всяка събота от 10:00 часа на 67-минутна йога практика. Желаещите да се включат ще заплатят символична такса от 5.00лв, а неосмелилите се да практикуват могат да дарят, колкото пожелаят чрез DMS номер, банкова сметка или на място в дарителска кутия. Създателите на Уаби Саби вече са се разбразли с Д-р Камен Кожухаров, управител на КОЦ – Русе за това какъв дефибрилатор е необходим на лечебното заведение. Целта е да се съберат 8 хил.лв, колкото струва един дефибрилатор от среден клас. Официалният старт на кампанията е 18.07.2017 10:00 часа площад „Свобода”, от 18:30ч до 19:37ч. Eлате и дайте здраве на себе си и живот на някой нуждаещ се!

Благотворителна кампания ще събира пари за нов дефибрилатор за Онкодиспансера
Перфекционизмът изморява, уаби-саби успокоява душата.
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker