Новини

Благотворителна кампания ще събира пари за нов дефибрилатор за Онкодиспансера

Перфекционизмът изморява, уаби-саби успокоява душата

Съвременните тенденции в дизайна – както в модата, така и в интериора – по много интуитивен начин претворяват философията уаби-саби.
Благотворителна кампания за закупуване на дефибрилатор за Онкодиспансера в Русе стартират хората, които стоят зад идеята Уаби Саби.

Благотворителна кампания за закупуване на дефибрилатор за Онкодиспансера в Русе стартират хората, които стоят зад идеята Уаби Саби. Преди около 700 години японските благородници възприемат идеята, че да търсиш красота в несъвършенството е път към просветлението. Възниква понятието уаби-саби (не трябва да се бърка с уасаби) в противовес на китайския императорски перфекционизъм.

Думата „уаби“ се асоциира със скромност и неразточителност, с изтънчена оскъдност, породена от безразличието към охолството и показността. „Саби“ пък е чувство на префинена меланхолия заради преходността на света.
Съвременните тенденции в дизайна – както в модата, така и в интериора – по много интуитивен начин претворяват философията уаби-саби. Каква е нейната естетика? Тя работи с органични материи и материали, които остаряват благородно по време на използването им и притежават по някакъв начин свой собствен живот. Не се цели предметите да са гладки, чисти и завършени, а донякъде да са сякаш недообработени и несъвършени.


Перфекционизмът изморява, уаби-саби успокоява душата, като напомня, че всичко е преходно и животът е процес на разруха.
Благотворителната акция стартира на 18 юли и ще е с продължителност 67дни до 22 септември. Датата не е случайна – това е рождената дата на Нелсън Мандела и е обявена от ООН през 2009 за международен ден на доброто, в който всеки жител на планетата е призован да отдели 67 мин за благотворителна дейност, за да стане светът по-добро място за живот.
Пренесено на наша територия – екипът на Уаби Саби кани русенци и гостите на града всяка събота от 10:00 часа на 67-минутна йога практика. Желаещите да се включат ще заплатят символична такса от 5.00лв, а неосмелилите се да практикуват могат да дарят, колкото пожелаят чрез DMS номер, банкова сметка или на място в дарителска кутия. Създателите на Уаби Саби вече са се разбразли с Д-р Камен Кожухаров, управител на КОЦ – Русе за това какъв дефибрилатор е необходим на лечебното заведение. Целта е да се съберат 8 хил.лв, колкото струва един дефибрилатор от среден клас. Официалният старт на кампанията е 18.07.2017 10:00 часа площад „Свобода”, от 18:30ч до 19:37ч. Eлате и дайте здраве на себе си и живот на някой нуждаещ се!

Общо
Благотворителна кампания ще събира пари за нов дефибрилатор за Онкодиспансера
Заглавие
Благотворителна кампания ще събира пари за нов дефибрилатор за Онкодиспансера
Описание
Перфекционизмът изморява, уаби-саби успокоява душата.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker