Новини

Близо 1 млн. лева дарява фонд „Обединени срещу Ковид-19“ на болници, читалища, НПО, общини

Русенската СБАЛПФЗ „Д-р Граматиков“ ще получи 10 000 лева за обслужване на пациенти с корона вирус

Специализираната болница за активно лечение за пневмо- фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“ – гр. Русе ще получи 10 000 лева от фонд „Обединени срещу COVID-19“. Тя е една от осемте одобрени болници в страната, 13-те неправителствени организации и 3 общини, одобрени за финанасиране след второто и последно набиране на проектин предложения. Ако във фонда постъпят нови дарения, ще бъдат финансирани още от вече подадените проектни предложения. Одобрени във втория кръг са общо 32 проекта на стойност 287 509 лв. Отпуснатата максимална сума на една организация е 10 000 лв.

Специализираната болница за активно лечение за пневмо- фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“ – гр. Русе ще получи 10 000 лева от фонд „Обединени срещу COVID-19“.

След двата кръга за набиране на кандидатури фондът подпомага общо 106 лечебни заведения, граждански организации, общини, читалища, както и социални инициативи на микро и малки предприятия от цяла България. С общо 961 493 лв. ще се осигурят медицинска апаратура, оборудване и защитни средства, необходими за обслужване на пациенти с коронавирус, а също така хранителни продукти, лекарства и защитни средства за самотни възрастни хора, болни,  деца, безработни, бедни и други уязвими групи.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в страната, пострадали от кризата с коронавируса.

За две седмици в него бяха получени общо 693 кандидатури. Най-много – 303, са от неправителствени организации, следвани от 110 общини и 100 читалища. Нужда от финансиране обявиха също 55 болници и 26 други лечебни заведения. Най-активни бяха кандидатите от малки градове. Сто организации предложиха дейности с регионален или дори национален обхват. Пълните списъци на одобрените проекти от двата кръга на кандидатстване могат да се видяте тук:

Кръг 1 – https://us4bg.org/wp-content/uploads/2020/04/United-Round-1-BG.pdf и Кръг 2 – https://us4bg.org/wp-content/uploads/2020/05/Approved-Round-2-BG.pdf  

Желаещите да помогнат в борбата за излизане от кризата могат да го направят на следната банкова сметка:

Обединена българска банка

IBAN BG06UBBS80021026072940

BIC UBBSBGSF

Български дарителски форум

Общо
Близо 1 млн. лева дарява фонд „Обединени срещу Ковид-19“ на болници, читалища, НПО, общини
Заглавие
Близо 1 млн. лева дарява фонд „Обединени срещу Ковид-19“ на болници, читалища, НПО, общини
Описание
Русенската СБАЛПФЗ „Д-р Граматиков“ ще получи 10 000 лева за обслужване на пациенти с корона вирус.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker