Новини

„Blue & Wine Expo” ще популяризира винения туризъм в Дунавския регион

Съюзът на енолозите в България ще проведе професионална дегустация на включените в изложението вина и ще отличи най-добрите

 Wine Expo винен туризъм”
„Blue & Wine Expo” ще популяризира винения туризъм в Дунавския регион.

Тази неделя от 11:30 часа във фоайето на Доходно здание ще бъде открито третото издание на Международното Дунавско винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016.
За трета поредна година Русе ще бъде домакин на специализирано Дунавско винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“. През 2014 и 2015 г. събитието беше реализирано в рамките на международен проект „Пътят на римските императори и Дунавският път на виното – RER–DWR II”, финансиран по Програма „Подкрепа за подобряване и насърчаване на устойчиви транснационални тематични туристически продукти“ на Главна дирекция „Предприятия и промишленост“ на Европейската комисия, по който Община Русе беше партньор. Тазгодишното издание се организира от Дунавския компетентен център със седалище в Белград (Сърбия) и е подкрепено от Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.
„BLUE & WINE EXPO“ 2016 ще събере винопроизводители от четири държави по поречието на Дунав – Сърбия, Хърватия, България и Румъния и ще бъде обвързано с отбелязването на Международния ден на река Дунав (29 юни). Изложението има за цел да популяризира винения туризъм в Дунавския регион като източник на нови възможности за местно развитие.
В рамките на изложението ще бъде популяризиран потенциалът, произтичащ от сертифицирането на „Пътя на римските императори и Дунавския път на виното“ като културен маршрут на Съвета на Европа. Съюзът на енолозите в България ще проведе професионална дегустация на включените в изложението вина и ще отличи най-добрите.

Общо
 „Blue & Wine Expo” ще популяризира винения туризъм в Дунавския регион
Заглавие
„Blue & Wine Expo” ще популяризира винения туризъм в Дунавския регион
Описание
Съюзът на енолозите в България ще проведе професионална дегустация на включените в изложението вина и ще отличи най-добрите.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker