Новини

Бобът – част от здравословната ви диета

Фасулът е много здравословен вид храна, която е достъпна и универсална. Различните култури харесват различни видове. Фасулът се класифицира като бобови растения и расте в шушулки, които имат боб вътре. Тези шушулки идват от цветя. Някои от най-популярните видове боб включват черен боб, боб гарбанзо, боб пинто, червен боб, чернооки грахчета, соя и боб. Има редица причини, поради които бобът може да бъде част от здравословната диета.

Протеин: Фасулът е с високо съдържание на аминокиселини. Соята всъщност е пълен източник на протеин, което означава, че съдържа всичките 9 аминокиселини. Фасулът е чудесен източник на протеин за вегетарианци и вегани.

Антиоксиданти: Фасулът съдържа антиоксиданти, които са свободните радикали, които помагат на процесите в тялото, помагат при физическо стареене и намаляват риска от рак и възпаление.

Хранителни вещества: Фасулът е пълен с фолиева киселина, която е много полезна за бебетата по време на бременност. Фолиевата киселина е важна за всички и липсата на достатъчно количество от нея може да доведе до умора, загуба на апетит, слабост, сърцебиене и раздразнителност. Във фасула се откриват фибри, цинк, магнезий и желязо.

Сърдечно здраве: Яденето на боб може да помогне за намаляване на риска от инсулт, инфаркт и други сърдечно-съдови проблеми.

Фасулът може да помогне за понижаване на холестерола.

Диабет и глюкозен метаболизъм: Фасулът може да помогне за стабилизиране на нивата на глюкозата в кръвта. Това може да предотврати появата / развитието на диабет. Бобът е с високо съдържание на фибри, което означава, че може да помогне за понижаване на кръвната захар.

Контрол на апетита: Точно заради високото съдържание на фибри, човек се чувства по-сит по-дълго време и така се избягва преяждането.

Здраве на черния дроб: Фасулът може да запази здравето на черния дроб и да намали риска от затлъстяване му.

Има няколко отрицателни страни при консумирането на боб. Яденето на твърде много, подобно на твърде много храна, може да доведе до стомашно-чревни проблеми. Те могат да включват газове, диария, запушени черва. Фасулът също съдържа много въглехидрати и в зависимост от вида на тялото и метаболизма на човек, това може да не е благоприятно за талията му. Например, една чаша черен боб има около 660 калории и 121 грама въглехидрати. Това може да отнеме почти час бягане, за да бъдат изгорени калориите. В сравнение с парче пиле, плюсовете и минусите говорят сами за себе си, когато става въпрос за източник на протеин. Умереността винаги е принцип. Може да е трудно да не се увлечете, когато някой има страхотна рецепта с боб. Може да бъде използван в салата, да си направите бурито, да го използвате в супа или просто да го консумирате така. Около ¼ чаша е една порция, което означава, че ще му трябва време да бъде преработен.

Общо
Бобът – част от здравословната диета
Заглавие
Бобът – част от здравословната диета
Описание
Фасулът може да помогне за стабилизиране на нивата на глюкозата в кръвта.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker