Новини

Болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ с дарение на 9 старчески домове в 6 града на страната в борбата с COVID-19

„Убеден съм, че Вие тук много добре осъзнавате какво е значението на християнската любов, защото в този дом тя се изразява и в милосърдие, и в грижа за немощните, за болните. Тя се отобразява в облекчаване на болките и страданията – и душевни и телесни“.

С тези думи и с молитва за здраве откри дарителската кампания в деня на Вяра, Надежда и Любов Председателят на болничното настоятелство към най-голямата верига частни лечебни заведения в страната –„Булфарма“ Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит НИКОЛАЙ в Пловдив.

Дарение

Настоятелството към 6-те лечебни заведения – УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, УМБАЛ „Здраве“- Пазарджик, МБАЛ „Здраве“- Велинград, МБАЛ „Проф.Д. Ранев“, МБАЛ „Бургасмед“  направи дарение. 9 са домовете за стари хора в 6 града на страната и село Главиница за борбата с COVID-19.

Даренията бяха връчени на управителите на домовете. В София: Дом за пълнолетни лица с деменция в кв.Княжево и Дом за стари хора „Горна Баня“. В Пловдив: Домове за възрастни хора „Хармония“ и „Св.Василий Велики“. В Бургас: „Цвета и Анка Върбанови“, а във Велинград: Дом за възрастни хора „Ела“. В Пазарджик: Дом за възрастни хора „Гавраил Кръстевич“ и в село Главиница, Пазарджишка област. В Пещера: Дневен център за пълнолетни лица с увреждания.

Подкрепа

Подкрепата към настанените в домовете и персонала им, включва индивидуален пакет за защита срещу COVID-19. Той съдържа необходимите консумативи за предпазване – маски за еднократна употреба и с най-висок клас защита FFP2. Но още ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма, осигурени от партньорите на инициативата фирма „Булфарма“. Еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси за възрастни от фирма Тео експрес. Дезинфектанти за ръце с марката Хювесепт на фирма Хювефарма.

Дарителски кампании

Дарителските кампании на болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ ще продължат и през 2022 г. То бе учредено през м. юли 2021 като независим посредник между пациентите и всяко лечебно заведение от групата на „Булфарма“. И пациентите, и държавата, като ще насърчава инициативи в областта на здравеопазването за по-добро задоволяване на обществените потребности от качествени медицински услуги. 

Общо
Болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ с дарение на 9 старчески домове в 6 града на страната в борбата с COVID-19
Заглавие
Болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ с дарение на 9 старчески домове в 6 града на страната в борбата с COVID-19
Описание
Дарителските кампании на болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ ще продължат и през 2022 г.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker