Новини

Книгите за здравословен начин на живот водят класацията сред нехудожествената литература

Интересът към здравословното хранене и начин на живот е глобален, хората са информирани и търсят предимно такива заглавия, твърдят от „Хеликон”

DSCN9283(1)

Книгите за здравословен начин на живот са най-търсени в книжарница „Хеликон”, показват топкласациите на читатели и книжари. Интересът към този вид чуждестранна и българска литература е обусловен от глобалното обръщане на обществото към здравословното хранене и здравословния начин на живот, към откриването на т.нар. лечебни кодове, скрити в човешката природа. Един поглед върху стелажите с нехудожествена литература показва, че книгите на Лидия Ковачева, Христо и Йонко Мермерски, Петър Димков, д-р Донка Байкова, д-р Атанас Михайлов, Мария Папазова, както и книгите на Бари Сиърс, Чопра, д-р Алекс Лойд /Бен Джонсън и др., са предпочитани.

„Здрав дух в здраво тяло” е  девизът от който се ръководят в книжарницата, която залага не само на книгите, но и на биопродуктите. Това е единственото място където в хармония съжителстват литературни шедьоври с бутилки вина, екошоколади, пакети морска и хималайска сол, йоги-чайове,  дори екокафе. Според работещите в „Хеликон”, предлагането на биопродукти в книжарница е световна и най-вече немска практика, от която черпят русенци. Убедени са, че с предлагането на биопродуктите са една крачка напред пред останалите колеги от други вериги. Хората се интересуват преди всичко от пари, здраве и любов и по тази причина ние им ги предлагаме чрез книги и биопродукти, категорични са от русенския „Хеликон”. Те са на мнение, че една хубава книга се съчетава отлично с бутилка бутиково вино, каквото се намира тук, или пък с натурален екошоколад, свещник от каменна сол или кутия флорентинско екокафе.

Валентина Караджова  

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker