Новини

Борис Николов: Интересът към Юмейхо се засилва, неслучайно го наричат Божествен масаж

Известният кинезитерапевт открива второ студио за Юмейхо в Сливо поле

Борис Николов е кинезитерапевт. Практикува японската масажна техника Юмейхо, за която е защитил  е майсторска степен III дан. Има собствено студио „ЗЕН РЕЛАКС“ в Русе на ул. „Воден“6, а вече и откри такова и в Сливо поле. Борис Николов е бивш ръководител на медицинския екип към ФК „Дунав“  и към волейболния отбор „Дунав“.  Освен това работи с деца и възрастни в регионалния център „Асоциация на лица с интелектуални затруднения – БАЛИЗ” в гр. Сливо поле. Разговаряме с него за Юмейхо техниките и ползите от тях и за причината, която го кара да разширява периметъра на работата си. 

Борис Николов е кинезитерапевт. Практикува японската масажна техника Юмейхо, за която е защитил  е майсторска степен III дан.

Здравейте, откривате студио за Юмейхо терапия в Сливо поле, след като вече имате такова в Русе. Защо в Сливо поле? Това означава ли , че интересът към тази японска техника е повишен, вкл. и сред хората в малките населени места?

  • Здравейте! Да, в Сливо поле започна да функционира второто ми студио за Юмейхо. Интересът към него в Сливо поле и близките села е много голям. Интересът като цяло към алтернативната медицина се засилва в цял свят през последните години. Така или иначе тези практики са се доказали през вековете и не трябва да се забравят. Защо в Сливо поле?  Защото вече 6 години съм кинезитерапевт в ДЦДМУ Рализ Бализ и чувствам града като близък, а и в Русе имам клиенти, които идват от региона. Освен това реших да популяризирам Юмейхо и в точки, където този метод не е известен.

 Къде се намира новото студио в Сливо поле?

  • На бул. „България“, в Търговски комплекс „Данчев“, до автоспирката.

Въпреки че напоследък много източни практики навлязоха и в нашата страна, нека все пак да кажем накратко какво представлява Юмейхо и защо го наричат „божествен масаж“ ?

  • Юмейхо е профилактичен и възстановителен метод , който чрез специални техники и фиксиране на костите цели да върне равновесието, баланса на тялото и така да изцели или предпази тялото от болести. Методът е базиран на 100 техники (притискащи, омачкващи, наместващи и др). Негов създател е проф. Масаюки Сайони. Божествен го наричат, тъй като има висок лечебен ефект и предизвиква цялостна релаксация на тялото. В света няма друга лечебна или профилактична терапия с толкова висока ефективност.

С какво тази терапия се отличава от другите мануални масажи?

  • Юмейхо се основава на центъра на тежестта на човек и на възстановяване на симетрията. Дисбалансът на хълбочните кости води до намаляване на жизнените сили на организма и сме по-податливи на болести и травми. Юмейхо ликвидира този дисбаланс и се постига хармония на духа и тялото.

Какви болести лекува Юмейхо? Колко процедури са необходими, за да има ефект?

  • Над  200 болести и състояния се повлияват благоприятно от терапията, тъй като те връщат баланса на тялото и му дават възможност да се самолекува. По-често срещаните са главоболие и мигрена, болки в гърба и кръста ( шипове, дискови хернии, сколиоза, кифоза, невралгии и др.), болки във врата и в крайниците, нощно напикаване при деца, проблеми с щитовидната жлеза, стрес, депресия и много други. Процедурите се правят според индивидуалните нужди и възможности на пациентите. Броят им зависи от индивидуалното състояние, но най-добър терапевтичен ефект се постига при 10 процедури за месец. След това за поддържане на баланса могат да се правят по 1-2 терапии месечно. Аз лично с удоволствие бих започвал деня си с Юмейхо.

Разкажете успешен случай на лечение от Вашата практика.

  • То почти всеки случай е успешен, но малко или много и зависи и от пациентите. От значение е тяхното индивидуално състояние, както и постоянството им. Първо е важно да се постави правилната диагноза. Затова аз работя с определен специалист по образна диагностика. Неотдавна при мене дойде 55-годишна жена с 3 дискови хернии, две в ломбалната област и една в шийната. Преди това е обиколила много специалисти, които я бяха подложили на различни терапии, вкл. беше претърпяла операция на гръбначните прешлени, но въпреки това състоянието й не се беше подобрило. Имаше силни болки в ломбалната област и това й пречеше да спи нормално. Още след първите 2-3 процедури получи облекчение и възстанови съня си. От 3- 4 месеца не съм я виждал, но по препоръката при мен дойдоха нейни близки . Мога да споделя и много други случаи, но смятам, че е най-добре читателите ви да посетят страницата на студиото във Фейсбук ( Zen.Relax) , а още по-добре сами да се убедят защо наричат Юмейхо Източен Божествен масаж.

Лично Вие как открихте Юмейхо и защо се насочихте към тази практика?

  • Аз познавам Юмейхо много преди да се захвана с него. Интересувам се от източни практики и бойни изкуства от малък и така попаднах на Юмейхо. Реших да се занимавам сериозно с Юмейхо, когато бях кинезитерапевт във ФК „Дунав“ – Русе.  Тогавашният лекар на отбора д-р Ивайло Якимов се оказа, че също е запален по Юмейхо ( като потребител) и така възникна идеята аз да се заема сериозно с Юмейхо. Може би няма нищо случайно.
  • Вие работите от години с деца. Как се отразява Юмейко при тях?
  • Юмейхо се прилага много успешно при деца и подрастващи. Много е важно родителите да разберат, че когато проблемът се реши още в детските години, като възрастни тези хора ще имат по-качествен живот. Източната философия се базира на единството на тяло и дух и в работата си ние винаги се стремим да обясним на пациентите си колко е важна тази симбиоза. В тази връзка бих препоръчал на хората, ако искат да бъдат здрави, да не подценяват профилактиката и да знаят, че Юмейхо е отлично средство за профилактика. Той е много подходящ за хора, които са обездвижени, чиято работа налага да стоят дълги часове седнали и приведени, което води до болки в кръста и в шийните прешлени. Самият създател на Юмейхо съветва хората да поставят на първо място профилактиката.
Общо
Борис Николов: Интересът към Юмейхо се засилва, неслучайно го наричат Божествен масаж
Заглавие
Борис Николов: Интересът към Юмейхо се засилва, неслучайно го наричат Божествен масаж
Описание
Известният кинезитерапевт открива второ студио за Юмейхо в Сливо поле.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker