Новини

БЧК – Русе ще проведе учение с доброволния общински спасителен екип

Желаещите могат да се запишат на място като доброволци, за да участват в демонстрацията

Бчк – Русе ще проведе учение с доброволния общински спасителен екип.
БЧК – Русе ще проведе учение с доброволния общински спасителен екип.

Демонстрация под надслов „Действия на доброволните спасителни екипи на БЧК и община Русе при бедствие с множество пострадали по вода и на сушата” ще проведат от БЧК-Русе. Целта на събитеито е да се ограмотят гражданите с какво Доброволците са в полза на обществото в случаите на извънредни бедствени ситуации. Областният съвет на БЧК – Русе, Доброволният екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи и Младежкият авариен екип към ОС на БЧК – Русе ще участват съвместно с Доброволния общински спасителен екип към Община Русе. Учението-демонстрация ще се проведе и със съдействието на Общината. Членовете на МАЕ се обучават по първа долекарска помощ, първа психологична помощ, международно хуманитарно право, издирвания. Провеждат се и обучения по БАК /бедствия, аварии и катастрофи/ и по оказване на Първа помощ.
При реални бедствия МАЕ участва в спасителните действия като помага за построяването на палаткови лагери, раздаването на хранителни продукти и топли напитки; оказва първа психологична помощ и обгрижва пострадалите до идването на специализиран медицински екип.
Обучителната демонстрация ще се проведе на 17 юли 2015 г. от 18.00 часа в местността „Конския плаж” на р. Дунав /под хотел Рига/.
Желаещите граждани ще могат да участват в демонстрацията, като се запишат на място като доброволци.
ОС на БЧК е подготвил и много игри и подаръци за децата. На разположение ще бъде и манекен, на който желаещите ще бъдат научени как се извършва реанимация на пострадал.

Общо
БЧК – Русе ще проведе учение с доброволния общински спасителен екип
Заглавие
БЧК – Русе ще проведе учение с доброволния общински спасителен екип
Описание
Желаещите могат да се запишат на място като доброволци, за да участват в демонстрацията
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker