Новини

Кампанията „Алкохолът е лош шофьор” започва на 2 ноември в Русе

„Алкохолни” очила ще използват русенци за първи път

Кампанията „Алкохолът е лош шофьор” започва на 2 ноември в Русе.
Кампанията „Алкохолът е лош шофьор” започва на 2 ноември в Русе.

Русе ще е един от седемте града в страната, който ще се включи в шестото издание на кампанията „Алкохолът е лош шофьор“. Тя ще се проведе на 2 и 3 ноември /събота и неделя/ в центъра на града /района на ул. „Александровска“, пл. „Свобода“ и пл. „Света Троица“/.
Целта на инициативата е да се акцентира върху този актуален и чувствителен проблем свързан с пътната безопасност – консумацията на алкохол сред водачите и тяхното поведение на пътя.
Ще бъдат проведени и тестове с т.нар. „алкохолни“ очила, които симулират наличието на различни нива на алкохолно съдържание в кръвта. Така, благодарение на този нестандартен тест, голяма аудитория ще може да се увери в напълно безопасни условия как наличието на алкохол в кръвта влияе и променя възприятията. В доброволните тестове ще могат да участват лица навършили 18 години. Всеки, който тества „алкохолните“ очила, ще получи и образователен материал – листовка с повече информация за негативното влияние на алкохола върху способността за шофиране.
Събитието ще се проведе под егидата на „Каменица“ АД с подкрепата на Министерство на вътрешните работи, ГД „Национална полиция“ към МВР, Отдел „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“, Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата /ДОККПБДП/ и Съюза на българските автомобилисти /СБА/, с подкрепата на Община Русе.

„Алкохолни“ очила, които симулират наличието на различни нива на алкохолно съдържание в кръвта.
„Алкохолни“ очила, които симулират наличието на различни нива на алкохолно съдържание в кръвта.

Шестата поред кампания „Алкохолът е лош шофьор“ е част от дългосрочната социално-отговорна политика на „Каменица“ АД, която стартира още през 2008 година. Инициативата е продължение на подписаната от дружеството през 2007 година Европейска харта за пътна безопасност. Първото издание е проведено през 2008 година и е оценено като най-добрата кампания за пътна безопасност в страната от тогава действащия Комисар по транспорта на ЕС Антонио Таяни. През 2012 година „Алкохолът е лош шофьор“ заема първо място като „Кампания за устойчиво развитие“ на наградите на Българската асоциация на PR агенциите – БАПРА.
Участие в инициативата ще вземат още София, Варна, Бургас, Пловдив, Шумен и Благоевград.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker