Новини

Шампиони от спортен клуб „Калагия“ гостуваха в Община Русе

Шампиони от спортен клуб "Калагия" гостуваха в Община Русе
Шампиони от спортен клуб „Калагия“ гостуваха в Община Русе

Деца-шампиони от спортен клуб „Калагия“, заедно със своята треньорка Мария Неделчева, представиха спечелените от тях медали на последното състезание пред кмета на Община Русе Пламен Стоилов.
Мария Неделчева изказа своята благодарност за подкрепата, която спортният клуб получава от Община Русе. Треньорът на СК „Калагия“ заяви, че русенския клуб е уникален и международно признат не само защото има състезатели от всички възрастови групи, а и защото се практикуват всички видове ушу. Тя отправи и покана до кмета да присъства на една тренировка на клуба, която г-н Стоилов прие с удоволствие.
Градоначалникът от своя страна поздрави талантливите млади спортисти, като заяви, че се гордее с техните постижения. „Важно е да спортувате, да градите характери, защото в бъдеще тези качества ще са ви от полза“, каза кметът г-н Стоилов.
Русенският СК „Калагия“ спечели 50 медала от общо 78 на Държавното първенство по спортно ушу и тайчи, което се проведе на 28–29.11.2015 в София, при домакинството на СК „Академик – Златен тигър“. Организатор е Българска федерация по ушу. Участваха клубове от София, Русе, Бургас, Добрич.
СК „Калагия“ и клубът по ушу към ОМД се представи с най-големия отбор от 23 състезатели от 6 г. до над 40 г. възраст, които излизаха 79 пъти на състезателното поле, като много от тях играят от 4 до 7 форми, при това с високо майсторство. Факт, който е изключение и в международната практика. Представител на „Калагия“ в съдийската комисия беше Елица Бонева, носител на международни призове като състезател по тайчи.

Общо
Шампиони от спортен клуб "Калагия" гостуваха в Община Русе
Заглавие
Шампиони от спортен клуб "Калагия" гостуваха в Община Русе
Описание
Деца-шампиони от спортен клуб „Калагия“, заедно със своята треньорка Мария Неделчева, представиха спечелените от тях медали на последното състезание пред кмета на Община Русе Пламен Стоилов
Автор

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker