Новини

Гонят злите сили с обичая „Джамал“ на Празник на плодородието в Русе

Празник на плодородието ще се проведе в Русе
Празник на плодородието ще се проведе в Русе

На 18 октомври /събота/, от 10.30 часа, на площада на Централен общински пазар, за пръв път ще се проведе Празник на плодородието. Присъстващите ще имат възможност не само да напазаруват, но и да усетят удоволствието от завладяващата енергия на българските песни и танци. „Русенци ще се насладят на висококачествени биоразнообразни продукти като мед, вина и сокове от арония, биволско мляко и сирене; биволски месни деликатеси; козе кисело мляко и сирена; биоконсерви; дегустация на планински чайове; пълнозърнести и многозърнести веган сладкиши и хлебни произведения; зехтин с билки и много други продукти, грижещи се на здравето на тялото и духа ни“, разясни управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.
По време на празника ще бъдат прогонени злите сили с обредния обичай „Джамал” – единствен по рода си в България, изпълняван от група за народни обичаи от село Кошов. За настроението на най-малките пък ще се погрижи клуб „Веселяци”.
„В Деня на художниците и живописците /18.10.2014г./ ще рисуваме керамични фигурки; ще правим апликации с есенни природни дарове; икебани от плодове и зеленчуци; ще се състезаваме кой ще спретне най-богата есенна салата и най-модерна баница“, каза още Кунчо Кунчев, който има идея да превърне Празника на плодородието в традиционен.

Общо
Гонят злите сили с обичая "Джамал" на Празник на плодородието в Русе
Заглавие
Гонят злите сили с обичая "Джамал" на Празник на плодородието в Русе
Описание
На 18 октомври /събота/, от 10.30 часа, на площада на Централен общински пазар, за пръв път ще се проведе Празник на плодородието
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker