Новини

Гонят злите сили с обичая „Джамал“ на Празник на плодородието в Русе

Празник на плодородието ще се проведе в Русе
Празник на плодородието ще се проведе в Русе

На 18 октомври /събота/, от 10.30 часа, на площада на Централен общински пазар, за пръв път ще се проведе Празник на плодородието. Присъстващите ще имат възможност не само да напазаруват, но и да усетят удоволствието от завладяващата енергия на българските песни и танци. „Русенци ще се насладят на висококачествени биоразнообразни продукти като мед, вина и сокове от арония, биволско мляко и сирене; биволски месни деликатеси; козе кисело мляко и сирена; биоконсерви; дегустация на планински чайове; пълнозърнести и многозърнести веган сладкиши и хлебни произведения; зехтин с билки и много други продукти, грижещи се на здравето на тялото и духа ни“, разясни управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.
По време на празника ще бъдат прогонени злите сили с обредния обичай „Джамал” – единствен по рода си в България, изпълняван от група за народни обичаи от село Кошов. За настроението на най-малките пък ще се погрижи клуб „Веселяци”.
„В Деня на художниците и живописците /18.10.2014г./ ще рисуваме керамични фигурки; ще правим апликации с есенни природни дарове; икебани от плодове и зеленчуци; ще се състезаваме кой ще спретне най-богата есенна салата и най-модерна баница“, каза още Кунчо Кунчев, който има идея да превърне Празника на плодородието в традиционен.

Гонят злите сили с обичая "Джамал" на Празник на плодородието в Русе
На 18 октомври /събота/, от 10.30 часа, на площада на Централен общински пазар, за пръв път ще се проведе Празник на плодородието
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker