Новини

Детската оперета „Ани в царството на цветята“ с премиера на 30 октомври

Детската опера е съставена от деца и младежи на възраст от седем до 19 години

„Ани в царството на цветята“ оперета.
„Ани в царството на цветята“ е третото заглавие, в което близо 50 деца и младежи ще представят пред русенската публика. Премиерата на детската оперета ще е на 30 октомври.

„Ани в царството на цветята“ е третото заглавие, в което близо 50 деца и младежи ще представят пред русенската публика. Премиерата на детската оперета ще е на 30 октомври. Проектът е финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.
Участниците в оперетата са част от състава на Русенската детска опера, която на 24 октомври празнува една година от създаването си.
Екипът, който стои зад спектакъла, работи повече от шест месеца над него. Представлението е по проект на Русенската опера. Организаторите обясниха, че за първи път в България са написани либрето и музика за цялостен спектакъл само за деца изпълнители.
Либретото на „Ани в царството на цветята“ е дело на Илия Деведжиев, вдъхновено от повестта „Царството на цветята“ на белгийския писател Морис Карем. Автор на музиката е диригентът и композитор Иван Кръстев.
Детската опера е съставена от деца и младежи на възраст от седем до 19 години. Сред тях има певци и танцьори.
Заместник-директорът на Държавната опера в Русе Пламен Александров също така каза, че в момента тече конкурс за лого на Русенската детска опера. През следващата година оперетата „Ани в царството на цветята“ ще има премиера и на открито. Илия Деведжиев добави, че произведението може да участва дори и във фестивали като „Вълшебна завеса“ в Търговище.

Общо
Детската оперета „Ани в царството на цветята“ с премиера на 30 октомври
Заглавие
Детската оперета „Ани в царството на цветята“ с премиера на 30 октомври
Описание
Детската опера е съставена от деца и младежи на възраст от седем до 19 години.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker