Новини

Конкурс за изпълнители на народна музика предстои в Русе

Фолклорен конкурс предстои в Русе
Фолклорен конкурс предстои в Русе

На 6-ти и 7-ми март 2015 г. в гр. Русе ще се проведе Осми национален фолклорен конкурс за изпълнители на народна музика, организиран от Общински детски център за култура и изкуство – Русе. Целта е популяризиране на българския музикален фолклор и приобщаване на младото поколение към българската култура.

Конкурсът включва четири раздела: народно пеене – индивидуални изпълнители, инструменталисти – индивидуални изпълнители, камерни вокални и инструментални групи, хорови състави и оркестри. Участниците ще се състезават в три категории – любители, паралелки с разширено изучаване на фолклор и професионални музикални училища. В раздели Народно пеене и Инструменталисти всяка от тези категории е разделена на три възрастови групи: до 10 год., от 11 до 14 год. и от 15 до 19 год., в раздел Камерни вокални и инструментални групи – на две: от 10 до 14 год. и от 15 до 19 год., а при хоровите състави и оркестри възрастовото ограничение е до 19 год.
Участията на всички, изявили желание да се включат в конкурсната надпревара ще бъдат оценявани от компетентно жури с председател проф. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив и членове: обичаните от всички изпълнители на народна музика Николай Славеев и Росица Пейчева, Сашка Ченкова – преподавател в Националното училище за фолклор „Филип Кутев”, град Котел.
Заявки за участие могат да се изпращат до 13 февруари 2015 г. на адрес: 7005 Русе, ж.к. „Здравец”, ул. „Околчица” 9, e-mail: obdcki@abv.bg.

Общо
Конкурс за изпълнители на народна музика предстои в Русе
Заглавие
Конкурс за изпълнители на народна музика предстои в Русе
Описание
На 6-ти и 7-ми март 2015 г. в гр. Русе ще се проведе Осми национален фолклорен конкурс за изпълнители на народна музика, организиран от Общински детски център за култура и изкуство – Русе
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker