Новини

Концерти на майсторския клас по оркестрово дирижиране от АЛЕГРА

Международна лятна академия АЛЕГРА се провежда за трета поредна година в Русе – от 13 до 28 юли

Международна академия- АЛЕГРА..
На 27 и 28 юли от 20 ч. в Голяма зала на Доходно здание ще се състоят последните два концерта от програмата на Международна лятна академия АЛЕГРА.

На 27 и 28 юли от 20 ч. в Голяма зала на Доходно здание ще се състоят последните два концерта от програмата на Международна лятна академия АЛЕГРА. Това са заключителните концерти на майсторския клас по оркестрово дирижиране, който стартира в рамките на музикалната академия на 16 юли под вещото ръководство на проф. Йоханес Шлефли, вече познат в Русе от миналогодишното издание на АЛЕГРА.
В майсторския клас се обучават талантливи млади диригенти от Испания, Италия, Франция, Румъния, Швейцария, Германия, САЩ, Канада, Китай, Тайван и Южна Корея. В рамките на две вечери те, заедно с Русенска филхармония, ще имат възможност да покажат пред публика овладените тънкости на диригентското майсторство, поднасяйки на публиката богата и атрактивна програма с популярни и обичани от меломаните пиеси от симфоничната и оркестрова класика. Концертите са с вход свободен.
Международна лятна академия АЛЕГРА се провежда за трета поредна година в Русе – от 13 до 28 юли. Тазгодишното издание включи 7 майсторски класа и общо над 75 участника от 21 държави.
Академия АЛЕГРА се организира от Фондация „Алегра“ с артистичен директор Петър Найденов – випускник на НУИ „Проф. В. Стоянов“, соло контрабасист на симфоничния оркестър на Люцерн, Швейцария и преподавател във Висшето училище по изкуствата в Цюрих.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепата на Министерството на културата, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Америка за България“.

Общо
Концерти на майсторския клас по оркестрово дирижиране от АЛЕГРА
Заглавие
Концерти на майсторския клас по оркестрово дирижиране от АЛЕГРА
Описание
Международна лятна академия АЛЕГРА се провежда за трета поредна година в Русе – от 13 до 28 юли.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker