Новини

Констанца Томова грабна купата на кмета в традиционно дамско рали

В надпреварата се включиха десетки запалени дами шофьори

Традиционно дамско рали се проведе в Русе
Традиционно дамско рали се проведе в Русе

На днешното дамско рали по повод 8-ми март в Русе, зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева връчи купата на кмета. Любителското дамско рали се осъществи под егидата на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. В надпреварата се включиха десетки запалени дами шофьори. На събитието присъстваха народният представител Пламен Нунев, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, официални гости и граждани.
Състезанието беше разделено на отделни категории до 1400 куб. см., до 1600 куб. см. и над 1600 куб см., а кръгът за купата на кмета се проведе с успоредно каране по два автомобила в стил „Италианско преследване“.
Дамското рали стартира точно в 10 часа, а общият брой на участничките беше 21. Задължителните трасета, които обходиха дамите шофьори са две от средна трудност и са за майсторско управление. Поради любителския характер на ралито професионалните дами шофьори се състезаваха в отделен клас наречен „Профи“.

В генералното класиране на първо място е Констанца Томова
В генералното класиране на първо място е Констанца Томова

Въпреки лошото време на състезанието присъстваха десетки русенци, които имаха възможност да наблюдават уменията за майсторско каране на дамите и да подкрепят участничките в ралито.
За всички участници имаше предметни награди на обща стойност над 7000 лв., осигурени от спонсори. Голяма част от тях бяха раздадени на всяка включила се дама в ралито като допълнителен подарък за празника.
В генералното класиране на първо място е Констанца Томова, втора остана Светлана Рашкова – Стоянова, а трета е Мария Радионова. Констанца Томова с Фиат Сейченто грабна и купата на кмета.
Класираната на 3-то място в клас до 1400 Виктория Стоянова с Опел Корса, спечели наградата, за най-млад състезател, от MG Travel – уикенд за двама в Арбанаси.

Общо
Констанца Томова грабна купата на кмета в традиционно дамско рали
Заглавие
Констанца Томова грабна купата на кмета в традиционно дамско рали
Описание
На днешното дамско рали по повод 8-ми март в Русе, зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева връчи купата на кмета.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker