Новини

В Русе започва курс по Теория на Когиталността

Много малко хора знаят, че всъщност теорията е измислена от българин

Теория на Когиталността.
Теория на Когиталността.

В продължение на осем седмици в Русе ще се проведе Начален курс по Теория на Когиталността – Илюзия, Емоция, Сънища, ДНК и знание. Терминът произлиза от латинската дума cogito – мисля. На този курс присъстващите ще имат възможност най-общо казано да опознаят себе си.
Много малко хора знаят, че всъщност Теорията на когиталността е творение на българин. Тя достига до доказателства и връзки между много науки и учения като квантова физика, психология, философия, теология, медицина, вълнова генетика, езотерика, и така учудва с глобалността и дълбочината на откритията си. Самата теория дава отговори, до които науката все още не може да достигне. Освен това тя е одобрена от световноизвестния Институт Гьоте в Германия, но поради липса на средства не може да бъде публикувана там. Разпространява се също така и в Чехия и Австралия, съвсем скоро предстои нейното издаване в Италия.
Но какво прави Теорията на Когиталността толкова различна? Според специалистите в тази област тя води до мястото, от което се вижда светлината, през най-тъмните кътчета на холограмната същност, помагайки да се преодолее непреодолимото, осъзнавайки силата, стаена във всеки от нас и безкрайните творчески възможности, които чакат да бъдат проявени.
Теорията търси и провокира трансформацията, която да открием в себе си. И то в моментите, когато боли, когато има страх, когато сме гневни, изпитваме разочарование или смятаме нещо за несправедливо. Тя може да вълнува, да окрили и омагьоса… но преди всичко – нейната цел е всеки да открие своята цел, да бъде тази цел, да се отдаде… Заради смисъла на това да съществуваш… Практиката на хармоничното единение със себе си и с цялото е винаги въпрос на Цел и Отдаване, на истинско Решение. Този, който търси, винаги намира онова, което търси. Изводът е, че когато открием себе си, всъщност можем да сметнем, че сме открили всичко. И тогава без съмнение всяка пешка може да е цар. Само трябва да решим как ще продължим пътя си – с патерици, ровейки се в прахта, или с разперени криле, полетели високо над собствената суета и (без)смисленост.
Лектори ще бъдат Ивомир Димчев ( физик ) , който е създател на Теорията на Когиталността и автор на книгите The White Book, The Black Book и обща Теория на Когиталността,издадет на книгите на Джон Кехоу и Еми Стойчева водещ семинари за позитивна трансформация.
Курсът е организиран от русенската академия „Здравен дизайн” и завършва с дипломна работа. Започва на 19 октомври и ще продължи до м. декември на ул. К.Димчев № 1. Занятията са всяка събота от 9 до 17 часа. За повече информация и записвания – тел. 0889521863.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker